Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

De aanschaf van een CV ketel

Om je woning warm te houden, heb je een CV ketel nodig. De CV-ketel warmt het water op dat door de radiatoren in huis loopt. Wanneer de CV ketel defect is, loop je dus het risico dat je woning niet langer goed verwarmd wordt. Indien je een combiketel hebt, is deze ook verantwoordelijk voor warm water uit de kraan. Als jouw ketel het niet meer doet en je hierdoor geen warm water en verwarming meer in huis hebt, is dit ontzettend vervelend. Het is daarom aan te raden om je ketel goed te laten onderhouden. De meeste mensen sluiten bij aanschaf van de ketel daarom ook direct een onderhoudscontract af. Je bent dan ook veel goedkoper uit als je onderhoud aan de ketel laat doen.

Welke CV ketel kies jij?

De gemiddelde CV ketel heeft een levensduur van 12 tot 15 jaar. Dit betekent echter niet dat je de ketel ook per se zo lang moet blijven gebruiken. Een ketel begint, naarmate deze ouder wordt, een lager rendement te krijgen. Hierdoor is het op de lange termijn soms voordeliger om je ketel eerder al te vervangen. Om het rendement zo lang mogelijk goed te houden, dien je de ketel één tot twee keer per jaar te laten onderhouden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een kwalitatieve ketel van een betrouwbaar merk koopt. Een voorbeeld van een kwalitatief merk voor CV-ketels is ATAG.

ATAG

ATAG is een bedrijf uit Lichtenvoorde in de achterhoek. Dit merk van Nederlandse komaf produceert verwarmingsapparatuur van de hoogste kwaliteit. Je kunt er dan ook van uitgaan dat je ketel lang meegaat als deze van het merk ATAG is. Belangrijk is dat je de ketel door een specialist laat installeren. Vergeet niet dat zelfs de ketels van de meest betrouwbare merken, zoals ATAG, voldoende onderhoud nodig hebben.

Een ketel huren

Behalve dat je een CV ketel kunt kopen, is het ook mogelijk om er een te huren. Het voordeel van een ketel huren is dat je niet in één keer een groot bedrag neer hoeft te leggen. Vooral als jouw CV ketel onverwachts aan vervanging toe is, is het prettig om de kosten te kunnen spreiden. Wees je er wel van bewust dat het huren van een ketel uiteindelijk altijd duurder zal zijn als je de maandelijkse kosten bij elkaar optelt.

Als je het geld hebt om je CV ketel in één keer te betalen, is dit vaak de beste zet. Je bent er zo ook vrijer in om te kiezen wanneer je de ketel wilt vervangen. Dit is bijvoorbeeld prettig als je over een jaar of acht weer een zuinigere CV ketel tegenkomt. Bij aankoop is het altijd verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten bij een betrouwbare partij.