Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

De kracht van een succesvolle webshop

Een succesvolle webshop bereik je niet door achterover te leunen. De wijze waarop jij zorgt dat jouw klanten hun pakket met bestelde producten op een correcte manier geleverd krijgen, is eigenlijk je visitekaartje. Hierdoor zal een klant ofwel terug blijven komen, ofwel overstappen naar een andere webshop. Het moge duidelijk zijn dat het logistieke proces ontzettend essentieel is. De verkrijging van goederen, het opslaan hiervan én de verzending van de goederen dient tot in de puntjes geregeld te zijn. Er mag niets misgaan (iedereen weet dat dit natuurlijk vaak genoeg gebeurt). Om orders op de juiste wijze te verzenden, bestaan veel verschillende systemen. Per branche is dit systeem weer anders.

Uitbesteding van je complete logistieke proces

‘Fulfilment’ is de term die gebruikt wordt als er gesproken wordt over het logistieke proces van A tot Z. Hierbij kun je denken aan iedere mogelijke stap, zoals het de verzending van een pakket, maar ook de afhandeling van een order bijvoorbeeld. De stappen die hiertussen zitten, vallen ook allemaal onder fulfilment. Het feit dat iedere branche een eigen systeem heeft, doet natuurlijk niets af aan het feit dat het de bedoeling is dat klanten hun pakketten op de juiste manier dienen te ontvangen. Als je eigenaar bent van een webshop, wil je graag je klanten tevreden houden. Blije klanten zullen immers altijd terugkomen.

Factoren die meespelen

Er zijn allerlei factoren die meespelen bij het succes van je logistieke proces. Zo dien je rekening te houden met je producten en de verpakking hiervan. Er bestaan verschillende soorten verpakkingsmaterialen in allerlei vormen en maten. Hiermee kun je zorgen dat je product te allen tijde heel geleverd wordt. Waar je verder aan dient te denken is het hebben van een magazijn (dit hoeft geen groot magazijn te zijn) of een stellingkast eventueel. Het is fijn als je jouw producten in beheer hebt. Overigens dien je dan wel bezig te zijn met voorraadbeheer. Dit is het hele proces van producten in jouw magazijn. Uiteraard kun je alles ook uitbesteden, maar dit is vaak duur en veel ondernemers vinden het maar een eng idee dat anderen ineens zorg gaan dragen voor de orders. Het is altijd maar de vraag of die orders goed worden verwerkt.