De meterkast verplaatsen door een verbouwing

Bent u momenteel in een verbouwing en moet u uw meterkast verplaatsen? Hier kunt u lezen hoe u dit het best kunt aanpakken. Als allereerst adviseren wij u om elektricien Utrecht 24/7 in te schakelen. Zij weten precies hoe dit werk verricht moet worden op een zo veilige en efficiënte manier. Een meterkast vervangen is een moeilijke en risicovolle klus. 

Als u midden in een verbouwing zit is het eigenlijk ook handig om gelijk meer groepenkasten aan te sluiten, omdat u waarschijnlijk nieuwe en meer apparatuur wilt aansluiten. 

Waarom is het verplaatsen van uw meterkast voordelig?

Hier staan een paar voordelen van het verplaatsen van uw meterkast:

  • U kunt meer groepen aansluiten in uw groepenkast

  • U zorgt voor een betere beveiliging tegen overbelasting

  • Meerdere aardlekautomaten kunnen geïnstalleerd worden

  • Efficiëntere stroomverdeling over de groepen. 

  • Aarding

Heb ik ervaring nodig voor het verplaatsen van mijn meterkast?

Het is wel essentieel dat u ervaring hebt met het verplaatsen van meterkasten. Als u niet weet wat u moet doen kan het ernstige gevolgen hebben. Het is daarom in dat geval nodig om een elektricien in te schakelen. 

Wat als ik het verkeerd aansluit?

Als u ervoor kiest om uw meterkast zelf te verplaatsen is het essentieel om te weten hoe u alles weer aan moet sluiten. U moet het natuurlijk aansluiten op de manier hoe het ook op de oude locatie was, maar alsnog geeft dit geen garantie dat het goed is aangesloten. Er zijn namelijk meerdere dingen waar u rekening mee moet houden. 

Een meterkast verplaatsen kan gevaarlijk werk zijn

Als u regelmatig met elektriciteit hebt gewerkt wil het nog niet zeggen dat u in staat bent om een meterkast te verplaatsen. Hier komt veel meer bij kijken, dit is namelijk de plek waar alle elektriciteit in uw woning samen komt. Zo kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als je iets verkeerds hebt gedaan.