Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

De vijf leukste woontrends en woonstijlen voor 2021

Het nieuwe jaar is het perfecte moment om je huis een make-over te geven. Ben je benieuwd naar de vijf leukste woontrends en woonstijlen voor 2021? Wij vertellen je hieronder meer over de leukste trends die je makkelijk kunt toepassen in je interieur!

Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten is een woontrend die we dit jaar terugzien qua meubels, vloeren en afwerking. Lichte houtkleuren combineren eenvoudig met diverse woonstijlen, zoals een Scandinavisch, industrieel, botanisch of landelijk interieur. Je kunt lichte houtsoorten bovendien makkelijk laten matchen met diverse kleuren of hout in verschillende kleurtonen gebruiken. Zo voorkom je dat je interieur een saai geheel wordt! Combineer het hout met hippe natuurlijke kleuren of ga voor zwart als je van een industriële stijl houdt.

Eyecatcher

Het plaatsen van een eyecatcher in je interieur is een woontrend die we voorlopig nog wel blijven zien. Kies in plaats van meerdere schilderijen aan de muur bijvoorbeeld voor één opvallend, kleurrijk en groot pronkstuk. Andere leuke eyecatchers kunnen beeldjes, planten, spiegels of kunstvoorwerpen zijn. Zorg er voor dat de eyecatcher écht opvalt, bijvoorbeeld door te kiezen voor een groot contrast met de muur of de rest van het interieur. Bij binnenkomst moeten alle ogen worden getrokken naar jouw statement piece.

Bontanische woonstijl

De natuur in huis halen doen we in 2021 letterlijk door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan rotan, bamboe, linnen en hout. Kies daarnaast voor gerecyclede materialen, tweedehands producten (ga eens langs bij de Kringloop!) en lekker veel planten en kruidenplantjes als je deze interieurtrend wilt toepassen. Ook het creëren van een binnentuin of een groene muur in huis zijn helemaal hip en passen perfect bij een botanische en duurzame woonstijl. Extra voordeel: als we in 2021 weinig op stap mogen, heb je in ieder geval een “buiten” in eigen huis.

Extra comfort

Nu we extra veel thuiszitten en thuiswerken, kiezen we massaal voor meer comfort in huis. Denk hierbij aan kleine aanpassingen zoals een fijn vloerkleed, extra kussentjes op de bank en een goede bureaustoel voor op de thuiswerkplek. Andere trends zijn het investeren in een slim interieur, vloerverwarming en kwalitatief goede meubels. Een fijne bank en een goed bed waren nooit eerder zo belangrijk! Meubels online uitzoeken is én blijft populair, niet alleen om drukten te vermijden maar ook omdat shoppen vanuit je luie stoel stiekem wel zo comfortabel is.

Around the world

Eén van de leukste woontrends wat ons betreft is het kiezen voor accenten uit verschillende culturen en landen in je interieur. Zo creëer je niet alleen een unieke en persoonlijke woonstijl, maar ook een vakantiegevoel. Haal je vakantiesouvenirs dus tevoorschijn of kies voor een bijzonder kunstwerk. Zo kan een kleurrijk Afrikaans of Mexicaans kunstwerk perfect dienen als de eyecatcher waar we eerder over schreven. Een andere bijzondere combinatie die we veel tegenkomen is het mixen van Scandinavische en Japanse woontrends in huis. Beide culturen staan bekend om hun strakke, opgeruimde en ietwat sobere interieur met opvallende contrasten en details. Laat je inspireren en zoek meubels online die passen bij deze trends en jouw interieurstijl!