Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Dit zijn de meest unieke banen in de zorg

Als we aan een baan in de zorg denken, denken we al snel aan een baan in een ziekenhuis of een verpleeghuis. Maar er zijn nog veel meer plekken waar de kennis en vaardigheden van medische professionals nodig zijn! Om je te inspireren worden er hier een paar op een rijtje gezet. De gezondheidssector omvat alle beroepen die de menselijke gezondheid dienen, zowel wetenschappelijk als praktisch. Het gaat zowel om degenen die onderzoek doen naar bijvoorbeeld ziekten, of lichamelijke processen, als om degenen die in direct contact staan ​​met patiënten en die deze patiënten helpen ondersteunen of verbeteren. Dit kan op meerdere niveaus. Ben jij eens benieuwd naar de mogelijkheden naar een baan in de zorg maar wil je graag eens verder kijken dan de standaardberoepen? Lees dan snel verder!

Banen bij de gevangenis

Natuurlijk moeten gedetineerden ook toegang hebben tot goede zorg. Daarom heeft elke PI een groot medisch team, waarin de verpleegkundige een belangrijke rol speelt. Als justitieel verpleegkundige ben je het eerste aanspreekpunt voor gedetineerden met vragen over de zorg. Je werkt kantooruren en bezoekt gevangenissen en isolatiegebieden. Je wordt ook blootgesteld aan vele soorten neurologische en psychiatrische problemen. Een sterke persoonlijkheid is essentieel om als forensisch verpleegkundige goed werk te kunnen verrichten. De gevangenen moeten zich op hun gemak voelen bij jou. De opleiding tot forensisch verpleegkundige is een eenjarige postdoctorale opleiding waarbij je direct minimaal achttien uur per week gaat werken.

Banen bij Defensie

Wil jij zinvol werk doen in ontwikkelingslanden? Gewonden en rouwende soldaten ondersteunen? Als onderdeel van de bemanning van een militair schip? Of naar een oorlogsgebied gestuurd worden om noodzakelijke medische hulp te verlenen aan militairen en burgers? Als je avontuurlijk bent en een baan in de zorg wilt, kan Defensie de perfecte werkgever voor jou zijn. Na acht maanden opleiding tot algemeen militair verpleegkundige kun je bij het Defensie Medisch Opleidingsinstituut in Hilversum kiezen uit verschillende deelopleidingen. Of het nu gaat om spoedeisende zorg, ontwikkelingshulp of psychologische ondersteuning: bij Defensie draag je met je medische kennis en vaardigheden bij aan een betere wereld.

Baan met ouderen

Word je enthousiast van een vacature basisarts ouderengeneeskunde? Het levenseinde vraagt ​​om specifieke kennis en advies, zowel voor de patiënt als voor de naasten. De meeste hospices hebben een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, aalmoezeniers en vrijwilligers. Ook zijn er organisaties die palliatieve zorg aan huis bieden, zodat patiënten het levenseinde in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen doorbrengen. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan een vacature basisarts ouderengeneeskunde. Zie je een vacature basisarts ouderengeneeskunde? Dan kun je dus denken aan een baan in de zorg waarbij je dus werkt met ouderen.

 

https://healthz.eu/basisarts-vacature