Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Geld besparen tijdens een verbouwing

Een verbouwing is een flinke klus en ook een flinke investering. Als alles goed is hoef je dit maar een keer te doen en ben je de rest van je leven tevreden met het resultaat. Om zoveel mogelijk van je wensen te kunnen nemen bij je verbouwing, is het belangrijk om te kijken naar waar je kosten kunt besparen. Gelukkig zijn er altijd een aantal mogelijkheden, waardoor je toch flink wat geld zou kunnen besparen.

Bekijk of je in aanmerking komt voor subsidies

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een of meerdere subsidies. De overheid wil namelijk graag dat we onze huizen verbouwen en willen ons helpen om dit te doen.

Als er geen subsidie mogelijk is op je verduurzaming, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen voor particulieren, hier krijg je tegenwoordig geen subsidie meer voor, dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen naar de energie bespaarlening. Hierbij kun je een bedrag lenen dat je kunt investeren in het verduurzamen van je huis. Deze lening kun je als alles goed is aflossen met het geld dat je bespaart uit je verduurzaming. Je kunt ook jaarlijks boetevrij aflossen en de rente aftrekken.

Doe zoveel mogelijk zelf

Ben je handig? Dan is dit mooi meegenomen tijdens een verbouwing, er zullen dan vast een aantal dingen zijn die je zelf kunt doen. Afhankelijk van hoeveel je zelf kunt doen kun je wel de helft of een kwart van je budget besparen.

Er zijn zeker een aantal klussen die je beter niet zelf kunt doen. Je kunt het beste nog altijd een bouwcontainer huren en niet zelf al je puin gaan wegrijden. Dit kan duurder uitlopen dan gewoon een bouwcontainer huren. Het zal ook veel moeite kosten om het puin weg te brengen als je geen bouwcontainer huurt. Je kunt ook beter de elektriciteit en het leidingwerk door een professional laten doen.

https://www.afvalcontainersleiden.nl/bouwcontainer-huren/