Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Een nieuwe baan als GZ-psycholoog

Werk je in de zorg en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan heb je die nieuwe uitdaging waarschijnlijk snel gevonden, want in de zorg staan er veel vacatures open. Je kunt snel een nieuwe baan vinden, via veel verschillende aanbieders. Zo staan er ook bij Lievegoed vacatures open. Deze organisatie heeft veel verschillende zorgvacatures open staan in verschillende grotere steden in het land. Zo ook de vacature van GZ-psycholoog.

 

GZ-psycholoog

Een GZ-psycholoog is een psycholoog op een academisch niveau. Deze psycholoog begeleidt mensen op academisch niveau met psychische of emotionele problemen. Deze mensen worden niet alleen begeleidt, maar ook geadviseerd en behandelt. De nadruk ligt bij een GZ-psycholoog op onderzoek. Dit onderzoek kan zijn naar concentratieproblemen, depressie, angsten et cetera. Aan de hand van gesprekken stelt de psycholoog een diagnose. Hier wordt daarna een behandelplan voor gemaakt. Er wordt hierin gekeken naar wat het beste is voor de cliënt. De GZ-psycholoog werkt vaak samen met een team van hulpverleners, bijvoorbeeld op de afdeling psychiatrie in het ziekenhuis. Er wordt onderling veel overlegd over de vooruitgang van de cliënt. Er wordt van iedere cliënt een dossier bijgehouden over de gesprekken en de behandeling.

 

Vacature

Ga je aan de slag als GZ-psycholoog? Dan kun je Lievegoed vacatures en andere vacatures gaan vergelijken. Over het algemeen zal je in zo een vacature vaak zien staan dat je inhoudelijk verantwoordelijk bent voor de begeleiding en behandeling van mensen. Je coacht en ondersteunt ook het team. Je moet beschikken over een BIG-registratie en je hebt kennis van EMDR, CGT en/of schematherapie. Je moet bovendien over creativiteit beschikken en ook over zelfstandigheid. Herken je jezelf hierin? Dan ben je een geschikte kandidaat. Reageer op de vacatures die je aanspreken en wie weet heb je binnenkort wel een nieuwe functie.