Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Een visgraat tafel voor bij je thuis

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tafel voor thuis dan wil je natuurlijk wel een tafel hebben die een beetje modern is en met de tijd meegaat. Bovendien moet de tafel groot genoeg zijn om samen met je gezin aan te eten. Tegenwoordig is de visgraat tafel helemaal hip, je zou hier eens naar kunnen kijken. Wist je dat de visgraat tafel afkomstig is van het leggen van vloeren? Deze manier van leggen is een van de eerste manieren geweest en heeft nog altijd een elegante en tijdloze stijl. Het visgraat patroon is even weggeweest, maar is weer helemaal terug.

 

Wat is het? Misschien denk je nu, leuk die visgraat tafel, maar wat is visgraat? Een logische vraag, zeker omdat je ook patronen hebt die lijken op visgraat. Visgraat is een patroon waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat er een patroon wat je heel goed kunt vergelijken met een visgraat. Daar komt dus ook de naam vandaan. Visgraat begon met vloeren en het patroon werd vroeger dan ook voornamelijk gebruikt voor herenhuizen. Hierdoor kreeg visgraat een luxe label en is het vandaag de dag nog steeds een luxe imago.

 

Hongaarse punt

Dan heb je naast visgraat ook nog de Hongaarse punt. De Hongaarse punt lijkt erg veel op de visgraat, maar is toch net wat anders. Het verschil zit hem in de belijning. Bij de Hongaarse punt zijn de uiteinden van de planken schuin afgezaagd. Hierdoor krijg je een nog strakkere belijning.

 

Tafel

Wil je nu een tafel met visgraat motief aanschaffen voor bij je thuis? Dan kan dat tegenwoordig gemakkelijk online. Je zou kunnen kijken bij Mr. Fishbone. Zij maken tafels met visgraat motieven met de hand. Je kunt hierbij zelf kiezen welke vorm en welke maat de tafel moet hebben. Zo kun je kiezen voor een ovale tafel, maar ook een rechthoekige tafel behoort tot de mogelijkheden. Bovendien kun je kiezen uit verschillende visgraat patronen. Zo kun je kiezen voor de traditionele visgraat, maar ook voor de Hongaarse punt. Kies vervolgens ook nog zelf je kleur afwerking en kies je onderstel. De tafel wordt voor je gemaakt, helemaal naar wens zodat deze daarna bij jou thuis kan shinen.

https://mrfishbone.com/