Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Elektrische risico’s en wat zijn ze?

Elk huis heeft het potentieel voor elektrische risico’s. Gelukkig kunnen de gevaren van elektriciteit in huis worden verminderd of volledig worden geëlimineerd door je ervan bewust te zijn en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Een van de meest voorkomende en gevaarlijke elektrische gevaren in huis is oude, versleten of defecte elektrische bedrading, die stroompieken en elektrische branden kan veroorzaken. Na verloop van tijd kan de elektrische bedrading verslechteren en niet meer voldoen aan de moderne veiligheidsvoorschriften. Houd eventuele zwakke verbindingen in de gaten, zoals stopcontacten of schakelaars, en houd bij hoe vaak uw stroomonderbrekers moeten worden gereset. Als uw huis ouder is, is het een goed idee om een ​​erkende elektricien uw bedrading en elektrische componenten te laten inspecteren en eventuele vereiste reparaties of aanpassingen uit te voeren.

Uw bedrading is een probleem

Als u een verlengkabel, dubbele adapter of doos met meerdere stekkers moet gebruiken, zorg er dan voor dat deze stevig is vastgemaakt om struikelen of ongelukken te voorkomen, en gebruik deze nooit als permanente vervanging voor extra stopcontacten. Controleer verlengkabels regelmatig op verbogen, rafels of beschadigingen en overbelast multi-adapters niet met te veel apparaten tegelijk. Hoewel maar weinig mensen gloeilampen als elektrische risico’s beschouwen, kunnen ze, net als andere bronnen van elektriciteit, elektrische schokken veroorzaken. Voordat u een gloeilamp vervangt, moet u ervoor zorgen dat de lichtschakelaar aan de muur is uitgeschakeld, de gloeilamp met het juiste wattage gebruiken om oververhitting te voorkomen en nooit een gloeilamp vervangen of een lichtschakelaar aanraken met vochtige handen.

Apparaat veiligheid is een must

Let op gerafelde apparaat kabels, snoeren die zijn afgekneld of doorboord, snoeren waarvan de isolatie breekt als gevolg van hitte, corrosie of buigen, en oververhitting van apparatuur. Opladers voor smartphones, tablets en laptops zijn bijzonder kwetsbaar voor beschadiging, dus vervang ze bij de eerste tekenen van slijtage om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Omdat jonge kinderen, vooral pasgeborenen en peuters, van nature nieuwsgierig zijn, moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat ze dingen of vingers in stopcontacten steken of gadgets uit hun draden trekken. Hoewel het ideaal is om te allen tijde een oogje op jongeren van deze leeftijd te houden, kunnen ouders en verzorgers extra voorzorgsmaatregelen nemen door goedkope en effectieve stopcontact afdekkingen aan te schaffen en apparaat kabels veilig weg te werken buiten het bereik van kleine kinderen. Elektrische bedrading mag nooit worden gedaan door iemand die geen gediplomeerde elektricien is, dus laat het over aan professionals. U kunt het beste professionele elektriciens bij u in de buurt raadplegen, woont u in Tilburg dan kunt u bij een elektricien omgeving Tilburg terecht.