Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Gemakkelijk je luifel schoonmaken en onderhouden

Gemakkelijk je luifel schoonmaken en onderhouden

 

Het is misschien niet het leukste klusje, maar je moet soms je luifels schoonmaken. Het is gelukkig helemaal niet lastig om je luifels schoon te maken. Luifels hebben veel te verduren in hun leven en kunnen door slecht onderhoud heel kwetsbaar worden. Door ze goed te onderhouden verleng je dus hun levensduur. Hier een paar tips om je luifel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden!

 

Hou het weer in de gaten

Als je je luifel gebruikt is het belangrijk om het weer in de gaten te houden. Laat de luifel ’s nachts niet zomaar uitgeklapt en vergeet hem ook niet in te klappen als je weggaat. Als het ineens hard gaat waaien of flink gaat regenen kan de luifel namelijk erg beschadigen.

 

Schoonmaken voor stalling

Maak de luifel ook altijd goed schoon als je de camper of caravan ergens gaat stallen. Zorg dat de luifel goed droog is en dat er geen vlekken of rotzooi meer op zit. Het beste moment om de luifel te reinigen is op een zonnige dag met niet al te veel wind. Zo zie je de vlekken goed en droogt de luifel sneller.

 

Reiniging

Als je de luifel gaat schoonmaken dan kan dat het beste met allesreiniger. Zorg dat de luifel helemaal is uitgedraaid als je begint. Neem wat water en wat allesreiniger en wrijf het mengsel met een schuurspons of een borstel zachtjes over de luifel. Spoel af met een tuinslang en laat de luifel goed drogen voordat je hem indraait.

 

https://www.koalacreek.info/producten/luifels/