Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Gietvloeren: een uitkomst voor iedereen

Gietvloeren zijn al lang niet meer alleen ideaal voor ziekenhuizen, sporthallen, supermarkten en parkeergarages. Ook in steeds meer particuliere woningen is dit type vloer te bewonderen. En dat is niet vreemd, want de gietvloer is mogelijk de meest veelzijdige vloer van dit moment. Het kan overal geplaatst worden en daar een groot aantal jaren dienst doen. Een gietvloer is gemakkelijk te reinigen, onderhoudsarm en in een groot aantal uitvoeringen te krijgen. En dat betekent dat er ook een gietvloer is voor jouw doeleinde.

Gietvloeren voor bedrijven en instellingen

In bedrijven en instellingen worden gietvloeren al een langere tijd geplaatst. Je oude sportzaal had waarschijnlijk een gietvloer en werk je in een zorginstelling, dan is er ook een grote kans dat er een gietvloer ligt. Dit type vloer is ideaal in commerciële- en andere niet-particuliere omstandigheden, en dat om een aantal redenen:

  • Hygiënischer dan een gietvloer bestaat bijna niet, want deze vloer is naadloos en hypoallergeen.
  • De vloer is ook onderhoudsarm en sterk en kan dus vele jaren meegaan zonder dat je er veel voor moet doen.
  • Gietvloeren zijn in alle kleuren te leggen en ook een combinatie ervan. Je verwerkt je bedrijfslogo in de vloer als je een kantoor hebt, of de kortste weg naar de nooduitgang.

De gietvloer voor particulieren

De bovengenoemde redenen waarom een gietvloer voor bedrijven zo interessant is, gelden natuurlijk ook voor particulieren. En voor woningen zijn er speciale gietvloeren ontworpen die volledig meedoen met de trend van tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook gietvloer, voor een industrieel interieur. Er zijn ook gietvloeren in egale RAL kleuren met een glanzende toplaag, perfect voor een minimalistische inrichting. En als je juist van landelijk en klassiek houdt, dan kies je voor een gietvloer met een warme kleur, zoals terracotta of zandsteen. Een vakkundige specialist kan twee tinten mengen en zo een marmerachtig effect creëren op je vloer.

Verschillende soorten hars

Er zijn ook situaties waarin je een extra sterke vloer nodig hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan parkeergarages of werkplaatsen. Voor dat soort situaties wordt epoxyhars gebruikt. Dit is een harde en minder elastische kunsthars dat een grote belasting goed aan kan. Daarbij is het ongevoelig voor vloeistof, waaronder zuren, oliën en chemische stoffen. Gietvloeren van epoxyhars worden daarom vaak in niet-particuliere situaties gebruikt, maar er zijn uitzonderingen. Ben je een klusser of een amateur automonteur, bijvoorbeeld, dan is een gietvloer van epoxyhars ideaal voor in je garage of werkschuur.

Er zijn ook gietvloeren waarin polyurethaanhars gebruikt wordt. Dit is een elastischere harssoort die veel wordt toegepast in woningen. Doordat het elastisch is kan het goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Ook maakt het minder contactgeluid als je er met schoenen op loopt. Epoxyhars is harder en zal sneller scheuren als gevolg van temperatuurverschillen. In andere gebouwen kan polyurethaanhars ook worden toegepast als de vloer niet te zwaar belast wordt. In winkels, kantoren, ziekenhuizen en sportzalen is het dus een prima keuze.

Wat ook jouw situatie is, er is vast een gietvloer die daarbij past van G-vloeren.nl en die aan al jouw wensen voldoet.