Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Manieren hoe toeristen kunnen reizen in Nederland

In ieder land werkt reizen natuurlijk heel anders en zijn er andere systemen aangebracht om het land te kunnen doortrekken. Als je als toerist Nederland binnenkomt kan het soms verwarrend zijn welke opties er allemaal zijn. Voordat je van het buitenland Nederland binnenkomt is het verstandig om je te verdiepen in welke mogelijkheden Nederland allemaal biedt.

 

 

Een auto huren

Als je volledige vrijheid wilt op het gebied van reizen dan is het huren van een auto ideaal. Door het huren van een auto ben je volledig onafhankelijk van alle andere soorten van vervoer. Je kunt overal heen rijden zonder rekening te houden met bepaalde vaste tijden en plekken. Het is voor buitenlanders meestal prima te doen om een auto te rijden in Nederland. Houdt er overigens wel rekening mee dat het in grote steden wel erg druk kan zijn. Daarnaast zijn de meeste buitenlandse automobilisten de vele fietsers op straat niet gewend. Een auto huren geeft je dus veel vrijheid maar is daardoor ook een van de duurste opties voor reizen door Nederland.

Het openbaar vervoer gebruiken

In Nederland is het openbaar vervoer over het algemeen erg goed geregeld. De grootste vervoerder in Nederland is de NS. Er rijden treinen tussen vrijwel iedere grote stad in Nederland. Per provincie of gemeente zijn er soms ook nog lokale treinen en bussen die tussen de kleinere steden en dorpen rijden. Als toerist is het het meest voordelig om een tijdelijke ov chipkaart aan te schaffen. Dit kan meestal op het station, maar mocht je er zelf niet helemaal uitkomen dan kun je altijd de ov chipkaart klantenservice contacteren.

Als echte local op de fiets

Mocht je niet zo ver willen reizen en kosten willen besparen, dan is de fiets de ideale oplossing. In Nederland reist vrijwel iedereen voor de korte afstanden op de fiets. Een fiets huren is niet duur in Nederland. Als je maar voor een korte periode een fiets wilt huren dan kan dit met je ov chipkaart op vrijwel ieder station. De ov fietsen kunnen ook op ieder willekeurig station weer worden teruggeplaatst. Dit is dus erg handig als je van de ene stad naar de andere stad wilt fietsen.

https://nl-contact.nl/klantenservice-ov-chipkaart/