Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Goede zakelijke mediation Rotterdam

Indien u zichzelf vindt in een zakelijk conflict met een partner, relatie, leverancier of afnemer, wilt u dat dit goed opgelost wordt. Conflicten zijn namelijk niet goed voor de reputatie van het bedrijf of van u als persoon. Bij veel grotere contracten wordt daarom van te voren al een mediator aangewezen, in geval van conflict wordt er dan automatisch overgestapt op snelle zakelijke mediation Rotterdam. Dat scheelt een hoop onzekerheid. Wat er gebeurd bij zakelijke mediation Rotterdam, is dat het conflict door een onafhankelijke partij wordt bekeken en onderzocht, vervolgens wordt er door de mediator een conclusie uitgesproken. Van te voren hebben beide partijen aangegeven dat ze zich zullen neerleggen bij de uitkomst van de zakelijke mediation Rotterdam.

Wanneer zakelijke mediation Rotterdam

Zakelijke mediation Rotterdam is een oplossing indien een rechtszaak beginnen te veel geld kost, een juridische procedure is erg kostbaar. Daarnaast wordt zakelijke mediation Rotterdam vaak ingezet als er gegevens van belang zijn voor de zaak die te maken hebben met concurrentie. Denk in een conflict tussen leverancier en afnemer, om dit op te lossen zijn de onderlinge prijzen van belang. Indien er een juridische procedure wordt gestart, worden al deze cijfers openbaar, dat kan slecht zijn voor de concurrentiepositie van beide bedrijven. In die gevallen is zakelijke mediation Rotterdam een goede oplossing, omdat de cijfers niet gepubliceerd hoeven te worden en alles onderling blijft.

Internationaal

Met de haven in Rotterdam zijn er veel internationaal opererende bedrijven, ook hierbij ontstaan conflicten. Ook hier kan mediation toegepast worden, wel is het van belang dat u weet welk recht toegepast moet worden en hierop moet u letten bij het sluiten van contracten. Een voordeel van mediation is dat er ook kan worden gezocht naar een oplossing waar beide tevreden mee zijn, terwijl dit niet de oplossing van een juridische procedure was geweest, het is een persoonlijker proces, maar wel met concrete consequenties.