Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Voordelen van een rubberen sportvloer

Bij het opzetten van een sportruimte moeten er veel keuzes worden gemaakt, of dit nu een ruimte is in uw eigen huis of tuin (of schuurtje). Of dat u een professionele sportruimte wilt bij uw kliniek, hotel of bedrijfsruimte. Of dat u uw eigen sportschool aan het inrichten bent. De keuzes lopen van welke apparaten wilt u hebben staan in de ruimte tot welk merk gewichten u wilt hebben staan. Ook een belangrijke keuze is wat op de grond ligt. Gaat u voor verschillende matten of een gehele rubberen sportvloer. Dit hangt af van de ruimte en hoe deze gebruikt zal worden. Yogaruimtes hebben vaak  een iets hardere vloer, crossfit locaties hebben een gehele rubberen sportvloer. Bij sportscholen is er een afwisseling tussen een gehele rubberen sportvloer en rubberen matten bij apparaten zodat er in delen van de ruimte een rubberen sportvloer is.

Waarom rubberen sportvloer

Het plaatsen van een rubberen sportvloer heeft meerdere voordelen. De rubberen sportvloer is stevig, zo raken sporters niet geblesseerd. Daarnaast vangt een rubberen sportvloer goed klappen op. Zo kunnen gewichten hier gewoon op vallen, of dit nu expres of per ongeluk is, zonder dat er deuken in de vloer komen. Dit is natuurlijk meer van belang zodra de gewichten hoger worden. Daarnaast geeft de vloer een uitstraling aan de ruimte. De rubberen vloer kan in meerdere kleuren geleverd worden. Zwart is wel het populairste onder de meeste sporters. Ook is een rubberen vloer zeer goed om de apparaten op te plaatsen, u kunt ze verplaatsen zonder dat de vloer wordt aangetast.

Binnensporten

Er zijn veel binnensporten, maar de meer traditionele varianten hebben een vaste soort vloer. Dit omdat er al veel op ingesteld is. Bij nieuwere sporten in Nederland zoals het in populariteit groeiende crossfit, worden er veel nieuwe technieken gebruikt.