Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Hoe moet je iets beschamends vertellen?

Heb je een groot geheim of misschien iets beschamends dat je al een tijdje met je meedraagt? Misschien ben je vreemdgegaan en heb je nu een SOA maar ben je als de dood om het aan je partner te vertellen, of je hebt geld van de gezamenlijke rekening vergokt op vakantie. Er kunnen tal van grote problemen zijn door iets dat al dan niet jouw fout is. Soms doe je gewoon iets doms, soms zit het even niet mee. Als het echter zover is, wat moet je dan doen? Hoe moet je het nieuws brengen dat je echt de fout in bent gegaan?

Repareren

Allereerst, valt het nog te repareren zonder dat iemand erachter komt? Hoewel eerlijkheid het langst duurt kun je ook beargumenteren dat als het op te lossen is, niemand er last van heeft. Ben je nog niet naar bed geweest met je partner nadat je vreemd bent gegaan en kun je jouw SOA binnen een week oplossen? Dan kun je het op die manier misschien doen. Dit is wellicht immoreel, maar alle partijen zijn er mogelijk beter mee af. Geld kwijtgespeeld en je kunt het nog terugverdienen? Dan kun je dat ook eerst doen voor je eerlijk verteld wat er is gebeurd. Als repareren echter geen optie is, dan moet je het misschien toch gaan vertellen.

Eerlijkheid

Mensen waarderen eerlijkheid en directheid, iemand die de gevolgen draagt van hun beslissingen. Zelfs al doe je iemand pijn of weet je niet of het jou of iemand anders kapot gaat maken. Eerlijkheid duurt het langst, en het beste is het om de pleister ergens af te trekken. Je kunt iemand wel voorbereiden (ga even zitten, ik moet iets heftigs vertellen), maar uiteindelijk zal het niet zoveel uit maken. Vergeet niet om ook je verontschuldigingen aan te bieden als je ergens mee de fout in bent gegaan.

Anonieme SMS versturen

Ben je een lafaard of weet je iets van iemand anders dan kun je ook een anonieme SMS versturen. Hier kun je inschrijven wat je maar wilt en iemand toch iets laten weten, ook als je nummer geblokkeerd is. Op deze manier kun je belangrijke informatie naar iemand doorspelen als je geen kans hebt om die persoon te bereiken. Ga echter geen anonieme SMS versturen om mensen lastig te vallen, dat zal vooral tegen je gaan werken.

https://www.texttasy.com/nl