Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Hoe RVS een hoogglanzende afwerking krijgt

Het maakt niet uit of je een leek, een gepassioneerd doe-het-zelver of een expert bent, deze missie kan een echte uitdaging zijn. In het zeer complexe fijne en productieprocédé zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Bij het slijpen van roestvast staal is de juiste keuze van opties, zonder enig gewenst gebruik, van cruciaal belang. De oude productiemethode kan handmatig, traditioneel en technisch automatisch zijn. Voorbewerkte werkstukken en bijbehorende polijststappen zijn van fundamenteel belang. Daarnaast is het afhankelijk van verschillende hulpmiddelen, schuurpapierkwaliteit, korrelgradatie en polijstaccessoires.

Algemene eigenschappen & markering van de RVS familie

De typische indeling van de categorie ijzer is onderverdeeld in gelegeerde (groep 10-18) en ongelegeerde (groep 20-89) staalsoorten. De meest representatieve personen van dit element zijn CR (chroom) – NI (chroomnikkel) – CO (kobold) – TI (titanium) – V (vanadium) en W (wolfraam). Het edele metaal toont een exclusieve waarde van zuiverheid. Het wordt ondersteund met een maximum 0,025-tijgerzwavel- en fosforgehalte. Andere positieve talenten zijn het hygiënische roestvrijstaal met een langdurige geleidbaarheid en corrosie- en temperatuurbestendigheid. Het oppervlak van RVS is bedekt met een fijne passieve laag.

Slijpen van RVS – Nauwkeurige werktijd is het belangrijkste, basisgereedschap, zoals hulptoebehoren

Om uw RVS een glanzende lift te geven in prive, vindt u een aantal ecologische adviezen van oma’s huishoudmiddel. Ze belasten uw portemonnee net zo weinig als onze natuur. Bovendien zijn de goedkope RVS polijstbare insider tips niet schadelijk voor de gezondheid en vaak ook beschikbaar in het huishouden. U kunt vetvlekken, vingerafdrukken en kalk-/waterresten uit uw armaturen verwijderen:

+ bakpoeder
+ halve aardappel of aardappelschijfjes
+ Azijn
+ kookolie
+ citroenzuur

gebruik het. Gebruik geen plastic sponzen, microvezeldoeken en dergelijke voor het slijpen van RVS. Ideaal zijn deze vrijlatende kunststofdeeltjes, katoenen textiel of gebroken kledingstukken. De karakteristieke RVS polijstprocedure wordt met de hand of met een machine met verschillende korrelgroottes uitgevoerd, waarbij de korrelgroottes in de lengte en vervolgens in de dwarsrichting worden gekruist. Professionals werken normaal gesproken met K300/400 korrel. Voor hoogwaardige stalen werkstukken met honderden stappen worden tot en met K700/800 kopieën gebruikt. Oppervlakken van slechte kwaliteit RVS kunnen zijn
met maximaal 1200 korrelmodellen.

Slijpen van RVS gebruiksvoorwerpen

De polijstpasta is onderverdeeld in grove, gele voor/bruine paalpasta en blauwe hoogglans pasta. Er zijn verschillende soorten machines voor boringen of haakse slijpmachines
grof en extra fijn schuurpapier, sisal, polijst- en slijpschijven, katoen- en fanellwielen. Bij het slijpen van roestvast staal dient u er op te letten dat u het teveel aan pasta na de werkstap verwijdert.

https://vangeenen.nl/rvs-slijpen/