Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Hoe zit het met afvalinzameling bij een bedrijf aan huis?

Wie een eigen onderneming heeft, moet natuurlijk aan de nodige regels voldoen. Zo ben je als ondernemer bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het opruimen van het eigen bedrijfsafval. Natuurlijk kan je hier de gemeente of een verwerkingsbedrijf voor inschakelen. Gaat er echter iets mis, dan is het nog altijd jouw verantwoordelijkheid en kan je een boete krijgen. Met een goedkope container van Bedrijfsafval.nl kun je zelfs al veel verzorgen. Je weet dan zeker dat alles op de goede wijze wordt verwerkt. Het is slim om je te verdiepen in de afvalstromen, zodat je weet wat je moet doen.

Letten op de soorten afval

Het is goed om te beseffen dat er een verschil is tussen huishoudelijk afval en bedrijfsafval. Ook wanneer je een kantoor aan huis hebt. Het afval dat je met je bedrijf produceert is bedrijfsafval. Het gaat dan ook om afval dat om redenen die aan werk gerelateerd zijn wordt geproduceerd. Hier ben je zelf voor verantwoordelijk als ondernemer, de gemeente hoeft dit niet op te halen. Afval dat je met het huishouden produceert, en dus niets met werk te maken heeft, is huishoudelijk afval. Dit kan je gewoon door de gemeente laten ophalen.

Plastic, papier en restafval

Het is vaak zo dat plastic en papier twee grote categorieën zijn bij bedrijfsafval. Glas valt hier soms ook onder. Die laat je apart verwerken omdat het goed te recyclen is. Daarnaast heb je een restafvalcontainer voor alles wat er overblijft. Het is slim om de containers naast elkaar te hebben staan. Als je het op deze manier aanpakt wordt het scheiden gemakkelijker en kan je sneller zorgen voor goede recycling. De circulaire economie wordt daarmee gevoed. Dit is dus zeker een goed idee voor ondernemers.

De juiste containers uitkiezen

Wanneer je zelf meer wil scheiden, dan is het goed om je te verdiepen in hoe je het jezelf gemakkelijk maakt. Dat doe je bijvoorbeeld door de juiste containers te kiezen. Die zet je neer en verzamelt er het afval gescheiden in. Je kan ze gewoon huren bij specialisten. Er is een groot aanbod voor elke ondernemer.