Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Kleding en accessoires die yoga een stuk makkelijker maakt

Yoga is een rustgevende filosofie waarbij u door middel van oefeningen (asana’s) leert hoe u uw gevoel, geest en lichaam kunt beheersen. Yoga kunt u thuis doen, maar ook bij een sportvereniging waar yogalessen gegeven wordt. Daarnaast kan yoga ook buiten gedaan worden (mits het weer dit toelaat). Om de yoga oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren zijn er verschillende hulpmiddelen oftewel yoga accessoires/props. In deze blog komen de belangrijkste accessoires aan bod. Benieuwd welke accessoires uw asana’s makkelijker gaan maken? Lees dan snel verder voor een toelichting per attribuut!

 

De meest efficiënte yoga props

De meest voorkomende yoga prop is de yoga mat. Sommige mensen hebben moeite bij het kiezen van een yoga mat. Dit heeft te maken met het feit dat er veel verschillende yoga matten zijn. Er zijn echter een paar verschillende factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een geschikte yoga mat. Deze factoren zijn de dikte (tussen de 4-6mm dik), de grip, het materiaal met of zonder draagband. De keuze van uw yoga mat is afhankelijk van de yoga die u beoefend. Wanneer u veel op uw yoga mat moet liggen is het verstandig om een dikkere yoga mat aan te schaffen. Daarnaast is de aanschaf van een yoga handdoek ook erg aan te raden. Dit is eigenlijk een toevoeging op uw yoga mat. Een handdoek heeft dezelfde afmetingen als een yoga mat. U kunt de yoga handdoek in combinatie met de mat gebruiken. Zo houdt u uw mat schoon en vangt de handdoek alle vuiligheid en zweet op. Bovendien bied een yoga handdoek u meer grip. Een yoga handdoek kan ook gebruikt worden als vervanger van een yoga mat. Naast de yoga handdoek wordt een yogablok ook erg aangeraden. Deze bied meer ondersteuning bij het doen van bepaalde oefeningen. Voor moeilijkere oefeningen kan deze u ook meer lenigheid bieden door de ondersteuning. Er zijn grote en kleine yogablokken van verschillende materialen. Bij www.yogashop.nl kunt u alle benoemde accessoires terugvinden.

 

De juiste yogablokken

De yoga kleding die u aanschaft is ook afhankelijk van welke soort yoga u gaat beoefenen. Over het algemeen moet yoga kleding los zitten. Zo kunt u vrij bewegen bij de asana’s. Een yogapants die strak zit met een wijd t-shirt is bijvoorbeeld al voldoende. Het is erg aangenaam om een sport-bh aan te doen. Daarnaast hoeft u geen sokken aan te doen, maar niet als dit yoga sokken zijn. Yoga doe je vrijwel altijd op je blote voeten.

 

https://www.yogashop.nl/nl/accessoires/yoga-handdoeken-yoga-rugs/