Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Luxe kerstdecoratie

Het is van menige de angst, maak ik tijdens de kerst de woning wel sfeervol en niet kitscherig? De oplossing is beginnen met de boom voorzien van mooie vondels. Bijzonder is tussen de klassieke kerstballen glazen kerstdecoratie in de vorm van Franse frietjes, een pump, een regenboog, roze suikerspin, of handtas. We verkopen ook een kapstokhaakje.

De kerstboom is de basis

Het klopt dat sommigen doorslaan. In oktober beginnen zij al met decoreren, alleen al in de voortuin en aan de gevel is teveel licht. Dit is wel iets waar iedereen vrij in moet zijn, maar het merendeel heeft liever de kerstversiering subtieler. Om te beginnen de kerstboom, bij voorkeur in de woonkamer, met lichtjes en slingers. Daartussen de vondels, en juist met de glazen kerstballen kun je een boom uniek maken. Wat altijd al uniek is geweest is jezelf afvragen, hoe krijgen ze het gemaakt? Een vondel is vederlicht, en als je het van dichtbij bekijkt tot in de puntjes afgewerkt.

Je huis is geen tuincentrum

Soms ligt het voor de hand dat de kerstdecoratie teveel is geworden. Als je kort voor de kerst een tuincentrum ingaat, dan zie je een expositie, dat is prachtig. Dan rijdt er een miniatuur kersttreintje rond, maar is dat de goede intentie om sfeer te scheppen in de woning? Waarschijnlijk niet, kiezen voor een mooie decoratie in de kerstboom is een efficiëntere methode.

Extra vondels zodat je kan variëren maakt het speels

Omdat er zoveel soorten glazen vondels zijn, is het leuk om ermee te variëren. Er staat al een opsomming aan het begin van dit artikel, als je dan ook nog een laarsje en parfumflesje ingepakt laat, dan kun je in de loop van het kerstfeest iets vervangen. Op deze wijze blijft de kerstversiering subtiel, maar schept het wel de sfeer die jij in de donkere dagen wilt hebben. Vondels kun je zowel in een kunstkerstboom alsmede in een echte boom hangen, dus die keuze heb je ook. Het is nog een kwestie van het compleet maken met een piek, verlichting en slingers, en je hebt een sfeervolle woning.