Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Mag je je huis zomaar verhuren?

Je gaat bijvoorbeeld verhuizen of je gaat tijdelijk naar een ander land. Dan is het slim om eens te kijken of je je huis gaat verhuren. Verhuren is vaak een makkelijke inkomstenbron en het ontlast jou vaak in de lasten. Echter zijn er wel een aantal regeltjes omtrent het verhuren van een huis. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je je huis gaat verkopen, maar het allerbelangrijkste is de toestemming van de hypotheekverstrekker.

 

Toestemming van de hypotheekverstrekker

Als je je huis wilt gaan verhuren dan heb je toestemming nodig van de bank, oftewel de hypotheekverstrekker. Dit komt omdat het geld dat je van de bank hebt geleend nog in de woning zit. Je moet zelfs toestemming vragen als je maar een deel van de woning gaat verhuren. In bijna elke hypotheek acte staat dat het verhuren van een woning zonder de toestemming van de bank verboden is zolang er nog hypotheek op het huis zit. Pas als je een huis zonder hypotheek hebt gekocht hoef je geen toestemming van de bank meer te vragen. Dit geld vaak voor mensen die een tweede huis kopen. Het verhuren van je huis met hypotheek is zeker niet onmogelijk, maar het neemt wel enige risico met zich mee. Als je elke maand netjes de hypotheek de bijkomende lasten betaald is er vaak niks aan de hand. Helaas is het zo dat als je achterstand op loopt de bank het recht heeft om huuropbrengsten op te eisen en het huis te verkopen. De restschuld is in dit geval helemaal voor jou.

 

Waar kan je je woning verhuren

Als alles geregeld is, dan wordt het tijd om de woning aan te gaan bieden voor de verhuur. Je kan dit natuurlijk zelf doen, maar bedrijven als City Estate doen dat ook graag voor jou. Zij zorgen dan dat jouw huis op verschillende verhuur websites komt te staan onder jouw voorwaarden. Vaak doet zo’n bedrijf de eerste screening dus dat scheelt jou weer enorm veel tijd. Dan kan jij je huis met volle vertrouwen verhuren aan de juiste kandidaat.

 

https://cityestate.nl