Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Manieren om verder te komen zonder hoge opleiding

Jarenlang is men ervan uit gegaan dat je met een diploma van de universiteit overal zou komen. Het is het mantra geweest van menig ouder die hun kind graag succesvol en zelfstandig wilde zien worden. Tegenwoordig zijn er echter grote tekorten aan vakmensen en verdienen sommige praktische beroepen, zoals stukadoors of loodgieters bakken met geld. Zo vanzelfsprekend is het dus niet om iedereens wensen maar te volgen. Maar wat zijn jouw wensen? Heb je bijna niets van opleidingen gevolgd en wil je toch hogerop komen? Ongeacht je wensen hieronder een paar praktische tips om aan de slag te gaan.

Opleiding

Dit is nogal logisch om mee te beginnen als je dat graag wilt. Waarschijnlijk wil je echter geen opleiding volgen en veel geld kwijt zijn aan dure lessen zonder dat deze garantie geven op werk. Logisch, en dat hoeft dan ook helemaal niet. Er zijn namelijk ook opleidingen die je of geld opleveren of een baangarantie bieden of allebei. Denk aan bijvoorbeeld de politie academie als dat iets voor jou is. Hier krijg je letterlijk heel veel voordeel tijdens je opleiding. Is dat iets te agressief voor je?  Er zijn ook veel traineeships. De overheid betaald bijvoorbeeld supergoed als je een traineeship kunt volgen (bij de gemeente). Ook mensen die een snelopleiding volgen voor software programmeur worden veel gezocht. Hier wordt je tijdens je opleiding betaald en krijg je daarna zeker een baan.

Heftruck certificaat halen 

Je kunt ook je kansen op (beter betaald) werk vergroten. Ga je bijvoorbeeld een heftruck certificaat halen dan kun je daarmee ander magazijn werk verrichten en stappen omhoog maken. Een heftruck certificaat halen kan ook gebeuren via een werkgever als ze dat aanbieden in een vacature. Dit kun je ook vragen, wees daar niet te verlegen voor! Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld je rijbewijs halen zodat je meer kunt doen voor een werkgever.

ZZP

Een laatste goede optie is voor jezelf beginnen! Als je voor jezelf gaat beginnen, met name in beroepen die nu veel gevraagd worden, dan kun je heel veel geld binnen harken. Werk zoveel als je wilt, gun mensen jouw optimale vaardigheden, en bepaal zelf wat je gaat verdienen. ZZP’er zijn is zo slecht nog niet.

https://fleximpuls.nl/heftruckcertificaat-halen/