Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Nieuwe keuken, waar moet je op letten?

Valt jouw keuken bijna uit elkaar, is hij gedateerd of heb je een huis gekocht en wil je daar een nieuwe keuken in? De aanschaf van een nieuwe keuken is een behoorlijke investering en vergt ook nogal wat thuis. Het is een keuze die je weloverwogen moet maken, je moet er namelijk nogal wat jaar mee doen. Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken wil aanschaffen? Wij vertellen het je in deze blog:

Een nieuwe keuken 

Wanneer je een nieuwe keuken aanschaft kan dit bepalend zijn voor jouw woningwaarde. De keuken is namelijk ook een onderdeel van de woning. Dit betekent uiteraard niet meteen dat je de meest dure keuken moet aanschaffen die er te verkrijgen is. Ga voor een keuken die bij jou past. Je moet de keuken mooi vinden, hij moet praktisch zijn en uiteraard ook betaalbaar. Wat voor een onderdelen wil je in de keuken kwijt en wat voor een werkblad moet er op zitten? Wat ook een goede is: Laat een keuken op maat maken. Zo weet je zeker dat de keuken helemaal naar jouw smaak wordt gemaakt en dat hij ook daadwerkelijk goed in jouw woning past. Kijk rond, doe inspiratie op en zoek goed naar wat jij precies in een keuken nodig bent.

Meet de keuken

Wanneer je een nieuwe keuken wilt laten plaatsen moet je de maten van de keuken goed weten. Wanneer je een keukenzaak bezoekt is het lastig om als het moois te kunnen weerstaan, maar houd voet bij stuk in de wensen en behoeften die je hebt. Laat je niet op een dwaalspoor zetten door allerlei dure opties. Meet de maten van de keuken goed op. Zo weet je precies wat er mogelijk is. Heb je een ruime keuken? Dan is een kookeiland misschien een optie, is je keuken aan de krappe kant dan is dit juist geen mogelijkheid. Wanneer je alle maten goed genoteerd hebt weet je precies wat er mogelijk is. Nog beter is om dit door een keukenspecialist te laten doen. Wanneer je een keuken op maat laat maken zal het perfect worden. Op deze manier worden er geen fouten gemaakt en kom je er achteraf niet achter dat je nog wijziging moet aanbrengen.  

De apparatuur in de keuken

 Uiteraard is de apparatuur in de keuken een belangrijk onderdeel. Bedenk welke keukenapparatuur je echt nodig hebt en aan welke je behoefte hebt. Wil je een 3 in 1 kokend water kraan? Zet dit dan op je lijstje. Wil je een combi magnetron of heb je echt een stoomoven nodig? Bedenk goed wat je wilt en nodig hebt. Het is zonde om apparatuur te laten plaatsen die je achteraf niet nodig hebt.

Keuken op maat laten maken

 Wanneer je echt op safe wilt spelen doe je er goed aan om een keuken op maat te laten maken. Deze specialisten zullen je alle mogelijkheden laten zien en je ook behoeden voor eventuele fouten. Overhaast je keuze niet, denk er goed over na en vraag eventueel eerst een offerte op voordat je een koopcontract tekent.