Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Levensduur van zonnepanelen

Wanneer je je aan het oriënteren bent op zonnepanelen wil je graag weten wat de levensduur van zonnepanelen is. Niet zo vreemd, het is een investering! Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Maar wanneer je gaat voor topkwaliteit zonnepanelen kan het zo zijn dat ze nog een stukje langer meegaan. De werkelijke levensduur van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. We vertellen je er graag meer over:

Lang genieten van duurzame zonnepanelen

Wanneer je van plan bent om zonnepanelen te laten installeren wil je er zoveel mogelijk uit halen. Ze gaan gemiddeld een jaar of 25 mee, maar wanneer je de levensduur wilt verlengen zijn er een aantal dingen waar je toch echt rekening mee moet houden:

Een gespecialiseerd bedrijf is nodig

Wanneer je zonnepanelen laat installeren is het belangrijk dat je dit laat doen door een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf beschikt over de juiste specialisten en heeft jarenlang ervaring zodat ze precies weten wat ze doen en hoe jij het meeste rendement uit je zonnepanelen kunt behalen. SunCatch is de specialist onder de specialisten en helpt jou dan ook graag verder!

De juiste zonnepanelen uitkiezen

Wanneer je zonnepanelen laat installeren is het een must om de meest geschikte zonnepanelen uit te kiezen. Zo zijn er veel verschillende types en heeft ieder type weer zijn voordeel en nadeel. Laat je doos Suncatch goed informeren welk soort zonnepaneel het beste in jouw situatie past.

Omvormers voor zonnepanelen

Bij zonnepanelen installeren is de werking van een omvormer essentieel. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat een omvormer goed wordt onderhouden. Een omvormer zorgt er namelijk voor dat de stroom van de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom voor het huis. Een omvormer is dan ook dagelijks hard aan het werk en kan daardoor na enige tijd versluiten. Dit ligt uiteraard ook weer aan het type omvormer. Afhankelijk van het type kun je uitgaan van een levensduur van 8 tot 12 jaar. Om de levensduur van een omvormer te verlengen kan je de omvormer het beste in een koele en geventileerde ruimte laten plaatsen.

Schoonmaken van de zonnepanelen

Gelukkig vereisen zonnepanelen weinig onderhoud, maar je kunt er wel wat aan doen om ervoor te zorgen dat zonnepanelen maximaal mee gaan. Daarom is het goed om ze jaarlijks te reinigen met een klein sopje.

Degradatie van zonnepanelen

Het is jammer, maar zonnepanelen kunnen te maken hebben degradatie. Degradatie van zonnepanelen houdt in dat de opbrengst ervan jaarlijks kan dalen. Uiteraard zit er wel verschil in de mate. Dat mate heeft wel grote invloed op de uiteindelijke levensduur van je zonnepanelen.

Besparen op je energierekening met zonnepanelen

Wat de levensduur van zonnepanelen is kan niet exact bepaald worden. Als je van het gemiddelde van 25 jaar uitgaat zit je redelijk safe. Zonnepanelen installeren is een duurzame investering waarbij je echt heel wat kunt besparen op je energierekening en daarom is het ook echt wel de investering waard!