Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Raamhorren in je woning plaatsen

Raamhorren zijn eigenlijk onmisbaar en dan vooral in de lente en zomermaanden. Je wil uiteraard bij warme of zwoele zomernachten wel de ramen openzetten om een beetje een fris briesje binnen te krijgen. Om te voorkomen dat muggen vrij spel hebben en met plezier je slaapkamer binnendringen kan je het beste raamhorren in je woning plaatsen.

 

Zwoele zomernachten zonder overlast van muggen

Raamhorren zijn hoofdzakelijk bedoeld om ongewenste binnendringers te weren. Onder ongewenste binnendringers bedoelen we muggen , vliegen etc. Om te voorkomen dat je iedere ochtend onder de muggenbulten staat of uit je slaap wordt gehouden door het gezoem rond je oren is een raamhor de ideale oplossing. Je kan het raam gewoon openlaten en genieten van een lekker zomerbriesje dat je door de slaapkamer kan laten waaien. Zonder overlast van insecten.

Last van hooikoorts dan is dit wellicht ook een goede oplossing

Het is wellicht iets wat je nog niet wist maar raamhorren plaatsen in je woning kan ook helpen om je hooikoortsklachten te verminderen. Heb je erg last van pollen en stuifmeel dat in de lucht zweeft dan worden de klachten meestal erger als je een raam gaat openzetten. Een raamhor heeft een hele fijne gaasstructuur. In die kleine gaatjes blijven stuifmeel en pollen hangen. Ze dringen minder snel je woning binnen. Wellicht het proberen waard of je met een raamhor wel het raam open kan zetten zonder dat de hooikoorts klachten erger worden.

 

Ook een beetje zonwerend

Heb je raamhorren dan is de kans ook aanwezig dat deze een beetje een zonwerend werking hebben. Ideaal want zo leveren ze een bijdrage aan het fris en koel houden van bijvoorbeeld de slaapkamer. Ook al is het maar licht zonwerend alle beetjes helpen en als je toch een hor voor je ramen neemt is dit wel een bijkomend voordeel.

 

Heel makkelijk te monteren

Twijfel je of je een raamhor wel zelf kan monteren? Niet doen het is echt niet nodig om te twijfelen. Dit kan je in de meeste gevallen heel gemakkelijk en redelijk snel zelf doen. Het is eigenlijk een kwestie van goed de beschrijving of de uitleg lezen en stap voor stap opvolgen. Raamhorren in je woning plaatsen het is een vrij eenvoudig klusje. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan kan je altijd nog iemand om advies of hulp vragen. Het is overigens heel belangrijk om voor dat je horren gaat bestellen of kopen eerst goed de juiste maat te bepalen. Kijk even vooraf op internet hoe je de maat van raamhorren het beste kan opmeten.

 

Bron: Woonenleven.nl