Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten zonnepanelen

Tegenwoordig zie je ze in vrijwel elke straat, zonnepanelen. Nu er steeds meer mensen zonnepanelen hebben zijn er ook steeds meer verschillende soorten zonnepanelen. In deze blog zullen we de meest voorkomende zonnepanelen vergelijken.

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen hebben een relatief hoog rendement. Dit rendement wordt ook wel zonnepaneel efficiency genoemd. Hoe hoger het rendement, des te meer elektriciteit je uit één paneel haalt. Je kunt monokristallijn zonnepanelen herkennen aan hun zwarte kleur en de vierkantjes op het paneel. Monokristallijn zonnepanelen zijn op het moment een van de duurdere panelen.

Polykristallijn zonnepanelen

Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen ligt iets lager dan het rendement van de monokristallijn zonnepanelen. Door dit lagere rendement en de lagere productiekosten van deze panelen zijn ze ook iets goedkoper dan de monokristallijn panelen. Je kunt de polykristallijn zonnepanelen herkennen aan hun blauwe kleur.

Amorf silicium zonnepanelen

Deze panelen worden niet snel gekozen omdat het rendement een stuk lager ligt als bij de twee voorgangers. Amorf silicium zonnepanelen zijn daarentegen wel heel licht en buigzaam. Daardoor worden ze vaak ingezet bij slechte daken of daken die niet veel gewicht kunnen dragen.

CIGS-panelen

CIGS staat voor Copper Indium Gallium Selenide. De CIGS zonnepanelen zijn een nieuw soort zonnepanelen en worden op het moment nog niet veel geplaatst omdat ze nog erg duur zijn. Het rendement van deze panelen is daarentegen veelbelovend. Daarnaast kunnen deze panelen verticaal (tegen de gevel) geplaatst worden.

Zonnepanelen vergelijken

Wil je weten welke zonnepanelen bij jouw situatie passen? Op verschillende websites kun je zonnepanelen vergelijken. Met het beantwoorden van een paar vragen zal het programma de zonnepanelen vergelijken en uitleggen welke zonnepanelen geschikt zijn voor jou. Hierin wordt onder andere het stroomgebruik per jaar, de kosten en de terugverdientijd meegenomen. Ook wordt er getoond hoeveel zonnepanelen je nodigt hebt om het stroomgebruik te dekken.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-vergelijken/