Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Schaduwdoeken, meer dan schaduw

Schaduwdoeken zorgen voor meer dan schaduw alleen. Gemaakt van stevig uv-bestendig doek zijn het ook sfeermakers die je in de tuin de nodige privacy bieden. En dat in een handomdraai, want de montage van schaduwdoeken gaat eenvoudig. In dit artikel geven wij van ZONZ Sunsails antwoord op de vragen die je kunt hebben bij het kiezen van een schaduwdoek.

Hoe kies je het juiste schaduwdoek?

ZONZ biedt je naast maatwerk schaduwdoeken een ruime standaardcollectie met daarin schaduwdoeken in de meest voorkomende maten en vormen. Standaardopties zijn een driehoekig schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek en zelfs een vijfhoekig schaduwdoek. Maar hoe kies je nu het schaduwdoek dat het best bij jouw tuin, terras of balkon past?

Extra leuk is dat je bij ZONZ binnen de standaardcollectie kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren schaduwdoek. Zo heb je voldoende keus om een schaduwdoek te kiezen dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Maar, wist je dat de kleur van het schaduwdoek ook bepalend is voor de lichtdoorlaatbaarheid? Hoe donkerder de kleur, hoe minder zonlicht erdoorheen komt.

Wanneer kies ik voor een maatwerk schaduwdoek?

Het kan natuurlijk voorkomen dat onze standaard schaduwdoeken niet passen bij wat je zoekt. Dan is het goed om te weten dat je de ZONZ-maatwerkspecialisten aan het werk kunt zetten! Zij maken precies het schaduwdoek dat je voor ogen hebt. Maatwerkopties die je hebt zijn het aanpassen van de afmeting, de kleur en zelfs de vorm. Je hebt keus uit HDPE-kunststof, polyester of acryldoek dat naar keus waterdoorlatend is of waterafstotend wordt gemaakt. 

Schaduwdoek met rechte of gecurvde zijden?

Een schaduwdoek dat je alleen op de hoeken bevestigt geeft een speels effect. Omdat de bevestigingsspanning op de hoeken groter is ontstaat een schaduwdoek met ‘gecurvde zijden’. Een schaduwdoek dat je op meerdere punten rondom bevestigt, is op meerdere punten gespannen waardoor de zijden recht blijven. Dit type schaduwdoek wordt een doek met rechte zijden genoemd. Welk type heeft jouw voorkeur?

Wat voor voordelen heeft een schaduwdoek?

Ongeacht de vorm, een schaduwdoek kies je voor het creëren van schaduw. Maar er is meer. Het is een zeer decoratieve vorm van zonwering die bovendien snel en stevig te monteren is. Ook is het mogelijk om – anders dan met een parasol – met één doek, een groot schaduwoppervlak te creëren. Bovendien behoort de sta-in-de-weg-parasolvoet tot het verleden. We zetten alle voordelen nog eens voor je op een rijtje:

  • Schaduwdoek geeft je de vrijheid om schaduw te creëren waar je dat wenst, zonder rekening te houden met een parasolvoet.
  • Met schaduwdoek creëer je grotere schaduwplekken dan met een parasol.
  • Schaduwdoek is sfeervol en biedt naast schaduw ook privacy.
  • Leverbaar in waterdicht doek.
  • Stevig bevestigingsmateriaal en kwalitatief doek zorgen ervoor dat je jouw schaduwdoek van de lente tot in de nazomer buiten kunt laten hangen. De nodige wind of regenbuien? De schaduwdoeken van ZONZ kunnen het prima aan!  
  • Doek van ZONZ-schaduwdoeken is uv-bestendig. Dat wil zeggen dat het doek niet snel zal verkleuren, maar vooral dat en groot gedeelte van de uv-stralen wordt tegengehouden. Daarmee kun je langer, goed beschermd buiten zitten.
  • Keus uit waterafstotend of waterdoorlatend schaduwdoek. Kies je voor waterafstotend doek, dan kun je bij een buitje heerlijk buiten blijven zitten.

Hulp nodig bij het kiezen?

Op dewebsite van ZONZ vind je nog veel meer informatie. Niet alleen over de verschillende soorten zonwering die je bij ZONZ vindt, maar ook over kleuren en onderhoud. Ook kun je informatie vinden over het opmeten van de juiste maat wanneer je schaduwdoek wilt bestellen. Kom je er niet uit, of heb je vragen? De specialisten van ZONZ helpen je graag verder.