Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Thuis werken met huisdieren

Iedereen is inmiddels wel gewent aan het thuis werken. Dit doen de meeste mensen van ons al voor het grootste gedeelte vanaf maart. Voor mensen die alleen wonen is dit soms wennen. Je zit meer alleen en hebt alleen nog maar contact met je collega’s via Skype of de telefoon. Het is alleen ook anders voor de mensen met een of meerdere huisdieren thuis. Je moet nu niet alleen op je werk letten, maar ook je metgezellen vragen om aandacht.

 

Afleiding nodig

Het kan heel vervelend zijn wanneer je hond of kat telkens zijn best doet om je aandacht te krijgen. Het leidt je af van je werk en kan bovendien erg vermoeiend zijn. Constant een kat die bij je op schoot springt of een hond die om je stoel heen loopt.

 

Naast deze ‘normale’ afleiding moet je nu ook veel meer aandacht besteden aan de zorg van je huisdieren. Waar je normaal gesproken een oppas hebt voor het uitlaten van je hond moet je dit nu zelf doen. Ook het geven van voer moet je goed bijhouden. Heb je het alleen druk met je werk en kun je er niet zomaar uit? Dan zou dit erbij in kunnen schieten. 

 

Gelukkig zijn er online dierenwinkels waar je producten kunt kopen die deze zorg van je kunnen wegnemen. Het constant moeten letten op de voerbak bijvoorbeeld blijft een vervelend klusje als je de hele dag aan de telefoon bent. Een automatische voerbak voor een kat kan uitkomst bieden.

 

Met deze voerbakken kun je namelijk heel eenvoudig aangeven op welke momenten van de dag je een beetje voer aan je kat wilt geven. Soms wel tot twaalf verschillende momenten van de dag kan de voerbak voer ‘loslaten’ en in de bak van je kat stoppen.

 

Hierdoor hoef jij niet constant achter de computer weg en weet je ook zeker dat je kat altijd genoeg te eten heeft. Eerder gooide je aan het begin van de dag de voerbak gewoon vol, maar gezond is dit niet voor je hond of kat. De kans is aanwezig dat ze dit binnen no-time op hebben en te veel achter elkaar eten. 

 

Door de voerbakken kun je de hoeveelheid die ze kunnen eten goed reguleren. Dit voorkomt niet alleen overgewicht, maar zorgt er ook voor dat je hond of kat zich beter voelt.