Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Tips voor het kopen van een bewakingscamera

Het aantal woninginbraken zit nog steeds in de lift, ondanks de grote inspanningen die gedaan worden door overheden en politiediensten om de strijd ertegen aan te gaan. Als jij ervoor wilt zorgen dat inbrekers in hun zoektocht naar een nieuw doelwit jouw woning sneller overslaan, is het installeren van bewakingscamera’s een goed idee. Deze camera’s hebben aan de ene kant een afschrikkend effect, maar aan de andere kant zorgen ze er ook voor dat, in geval van een inbraak, de identificatie van de dader makkelijker wordt dankzij de beschikbare beelden.

Hoeveel camera’s heb je nodig?

Het vraagt even jouw tijd en aandacht, maar het bepalen van het aantal bewakingscamera’s dat nodig id voor jouw woning, is een heel belangrijk aspect. Je wilt namelijk niet al te veel dode hoeken waarlangs ongewenst bezoek nog steeds ongezien de woning kan binnenkomen en toeslaan met alle gevolgen van dien.

Kies voor camera’s met nachtzicht

Het is algemeen geweten dat woninginbraken vaak ’s nachts of toch tijdens de donkere uren gebeuren. Met dit gegeven in het achterhoofd is het natuurlijk belangrijk om de kiezen voor bewakingscamera’s met nachtzicht. Doe je dit niet, dan heb je veel kans dat je in geval je slachtoffer wordt geen bruikbare beelden zult kunnen voorleggen aan de politie voor het onderzoek.

Ga voor kwaliteit

Investeren in jouw veiligheid en die van jouw gezin, is investeren in rust en dat op zich is onbetaalbaar. Ga dan bij de aankoop van bewakingscamera’s ook voor professionele en kwalitatieve camera’s van erkende producenten. Deze zullen niet alleen een langere levensduur kennen, ze zullen ook een betere kwaliteit van camerabeelden geven.

Vraag advies

Zie je door het bos de bomen niet meer en weet je niet welke bewakingscamera nu voor jou de beste zijn? Aarzel niet om raad te vragen aan specialisten ter zake. Zij overlopen graag samen met jou de mogelijkheden en geven je alle tips en adviezen mee die zij door hun jarenlange ervaring hebben vergaard.

Stel de beveiliging van jouw woning niet langer uit en ga vandaag nog voor installeren van bewakingscamera’s.