Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Tips voor nieuwkomers op de woningmarkt

Klaar met de middelbare school en al gevoelsjaren klaar voor de volgende stap: op jezelf wonen! Of, je wil na jaren een lat relatie te hebben gehad, eindelijk samen wonen. Maar een ander scenario kan zijn dat je een plekje voor jezelf zoekt nadat je relatie is gestrand. Er zijn zoveel redenen om je op de woningmarkt te begeven. Waar moet je op letten als nieuwkomer op de woningmarkt?

Hypotheekadvies voor nieuwkomers

Stel je wil hypotheekadvies in Deventer want je hebt je oog laten vallen op een charmant woninkje in de binnenstad. Wat kun je dan verwachten van het advies? Neem Wunderink Verzekeringen. Dit adviesbureau op gebied van onder meer hypotheken zal je als nieuwkomer aan de hand nemen. Een goed adviesbureau zal ervoor zorgen dat je niet alleen erachter komt of je droomwoning in je budget past maar ook of het een verstandige investering is. Hoe is de staat van de woning? Zijn er andere factoren die maken dat de woning in de toekomst meer of minder waard zullen maken? Maar hoe is jouw persoonlijke situatie? Adviseurs denken graag met je mee.

Kluswoning en extra budget regelen

Ben je een nieuwkomer op de woningmarkt dan kan het nog knap lastig zijn om een woning te kopen. Een veelgehoorde tip is om je ouders eens lief aan te kijken. Tenminste als ze het geld kunnen missen om je wat op weg te helpen bij de financiering van je eerste huis. Een andere tip is om eens te kijken naar huizen die al wat langer te koop staan. Dit zijn vaak kluswoningen. Maar stel je bent jong en je hebt de energie en bent ook nog eens een beetje handig dan is een kluswoning soms een hele goede investering. Er zijn tal van voorbeelden waarbij een kluswoning werd omgetoverd tot een moderne woning. Niet alleen het woongenot gaat dan flink omhoog maar ook de prijs van de woning mocht je het weer willen verkopen.

Kijk eens buiten de grote steden

Een andere tip voor starters met geen enorm budget: kijk buiten de grote steden. Veel mensen willen de stad niet uit. Maar nu je steeds makkelijker thuis kunt werken, is het voor werk vaak niet meer nodig om te blijven plakken in de (dure) stad. Hoe verder je van de stad bent, hoe meer vierkante meters je krijgt van je geld. Soms is het ook mogelijk om een starterslening te krijgen. Maar dat verschilt per situatie. Laat je hierom goed adviseren.