Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten aanstekers

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten aanstekers. Ze verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook wat betreft prijs en functie. Bovendien wordt er vandaag de dag steeds beter op gelet op veiligheid en duurzaamheid. Welke aansteker jij prefereert is natuurlijk geheel persoonlijk. Tevens is het belangrijk om je af te vragen waar je de aansteker voor wilt gebruiken. Zo heb je een aansteker waarmee je je barbecue kunt aansteken of bijvoorbeeld een plasma aansteker die relatief gezien nieuw is. Laatstgenoemde aansteker kun je opladen middels een usb kabeltje. Eigenlijk is er voor elke situatie wel een soort aansteker.

De aansteker die je overal kunt kopen

Verreweg de meest bekende aansteker is de wegwerpaansteker. Je kunt deze aansteker overal krijgen. Deze aansteker kost weinig en is gemaakt van plastic. Zodra de aansteker leeg is, gooi je hem weg aangezien je dit soort aanstekers niet kunt bijvullen. Erg duurzaam is de aansteker niet bepaald.

De aansteker die je door weer en wind kunt gebruiken

Een aansteker die werkelijk altijd een goede en stabiele vlam geeft, is de stormaansteker. Zoek je dus een prima aansteker waarmee je bijvoorbeeld veilig vuurwerk kunt aansteken of die van pas komt tijdens je kampeersessies? Ga dan voor een stormaansteker. Deze aansteker is echter heel krachtig, dus dien je voorzichtig te zijn. Er is namelijk sneller kans op ongelukken of verbranding. Een stormaansteker kan prima bijgevuld worden en werkt vrijwel altijd op butaangas.

De aansteker die zijn lengte meeheeft

Ideaal voor het aansteken van kaarsen of een gasfornuis, is een kaarsenaansteker (ook wel lange aansteker genoemd). De vlam van deze aansteker bevindt zich in feite aan het eind, waardoor je een uiterst veilige aansteker in handen hebt. Hierdoor is de kans op ongelukken of verbranding minimaal. Ook deze aanstekers werken op butaangas. Je kunt de aansteker dus prima bijvullen, mits dit nodig is. Daarnaast bestaat er ook een elektrische versie van dit soort aanstekers. Voor de elektrische kaarsaanstekers heb je dan wel een usb adapter nodig.

Nóg een aansteker die je in extreme weersomstandigheden kunt gebruiken

De zogenaamde fakkel aansteker is óók een aansteker die je bij heftige weersomstandigheden kunt gebruiken. Je kunt deze aansteker bijvullen met butaangas. De fakkel aansteker geeft een flinke vlam waar je op een veilige manier mee om dient te gaan.

https://www.vaposhop.nl/vaporizer-accessoires/aanstekers/