Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Voor het eerst alleen wonen

Het is tegenwoordig natuurlijk steeds meer normaal, dat je alleen woont. Daar waar vroeger de meeste mensen voornamelijk samen een huishouding hebben, groeit de groep mensen die alleen een eigen huishouding voeren. We leven nu niet meer in een tijd waarin je elkaar hard nodig had om te overleven. Wil men nu samenwonen, dan moet dat wel iets anders significants toevoegen aan het leven. Alleen wonen, is wel anders en vraag ook andere dingen van je.

Wie gaat jou helpen

Natuurlijk kan het zijn dat jij een alleskunner bent en echt alles zelf doet. Maar, de meeste mensen kunnen wel wat hulp gebruiken als ze gaan verhuizen. Normaal gesproken heb je echter twee netwerken van waaruit je wellicht hulp krijgt. Die van jou en die van jouw partner. Als je alleen woont, moet je vaak alle hulp uit jouw eigen netwerk krijgen. Heb je dat niet, dan moet je misschien zelfs hulp inhuren.

Huren of kopen? Nieuwbouw te koop.

Dit is ook zo’n beslissing die je nu zelf moet nemen. Het moet natuurlijk ook nog maar financieel kunnen. Het voordeel van huren is dat er soms ook huursubsidiemogelijkheden zijn. Het is ook zo dat er nog redelijk wat nieuwbouw te koop is. Het nadeel van de huidige nieuwbouw te koop is dat de prijs natuurlijk behoorlijk hoog is. Het risico is dan ook bij de nieuwbouw die te koop is, dat het huis over een paar jaar mogelijk een lagere marktwaarde heeft.

Eigen ritme

Ben jij iemand die gewend is om veel dingen samen te doen? Dan kan het alleen wonen een uitdaging zijn. Je moet je eigen structuur aanmeten. Je kunt je nu niet optrekken aan een ander. Het biedt natuurlijk ook mooie voordelen. Jij bepaalt wat er op tv komt. Sterker nog, jij bepaalt of er überhaupt een tv komt. Dat is fijn!

Blijf je het moeilijk vinden om structuur te vinden en mis je soms een maatje? Zorg dan voor een goed sociaal leven. Spreek af met vrienden en wordt bijvoorbeeld lid van een muziekvereniging of een wandelclub. Het is even wennen misschien, maar dan vind je vast je draai wel.

https://delimburgsekrant.nl/verkoop-nieuwbouwwoningen-blijft-stijgen/