Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat doet een familierecht advocaat en wat kan deze voor jou betekenen?

Een belangrijk onderdeel van het Nederlandse burgerlijk recht is het personen – en familierecht. Je komt met dit recht in aanraking als je te maken hebt met bijvoorbeeld een geboorte, het huwelijk, een scheiding, een erfenis en vele andere zaken waarbij familierelaties en de daaraan verbonden bevoegdheden een belangrijke rol spelen. Ben jij wellicht op zoek naar bijvoorbeeld een familierecht advocaat? En wil jij graag weten wat deze advocaat eventueel voor jou zou kunnen betekenen? Lees dan zeker eens verder!

Wat houdt het in?

Het werk van een familierecht advocaat is erg breed. Een familierechtadvocaat behandelt de juridische aspecten van alle soorten familierelaties wanneer jij en je partner bijvoorbeeld gaan trouwen of wanneer jullie uit elkaar gaan. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een echtscheiding aanvragen, ouderschapsrechten, adoptie, maar ook vragen als het wijzigen van achternaam of het niet nakomen van afspraken na een echtscheiding aanvragen. Dit soort zaken worden voor de rechtbank gebracht waar een familierechten advocaat de zaak kan vertegenwoordigen. Een advocaat kan ook afspraken laten maken door een erfrechtrechter. Denk maar eens aan het voorbeeld van een echtscheiding aanvragen. In Nederland is het vaak nodig om een ​​advocaat te raadplegen die gespecialiseerd is in het familierecht. In sommige gevallen is de bijstand van een advocaat zelfs vereist. Deze verplichting gelden bijvoorbeeld in de volgende gevallen: het vaststellen, wijzigen of stopzetten van de alimentatie, het aanvragen van een adoptie, het ontbinden van een geregistreerd partnerschap of bijvoorbeeld wijzigen van een voornaam.

Wat kan het voor jou betekenen?

Familieadvocaten zijn beschikbaar voor alle relatieproblemen die moeten worden opgelost. Dit zijn dus zaken die best regelmatig voor kunnen komen. Een advocaat die gespecialiseerd is personen – en familierecht kan veel voor jou doen. Naast alle vooraf genoemde zaken kan een dergelijke advocaat jou ook goed adviseren. Als je bijvoorbeeld twijfelt over je alimentatie of over je erfrecht, vraag het dan aan een familierecht advocaat. Deze persoon heeft een duidelijke juridische visie en kan jou goed en gespecialiseerd adviseren! Een familierechtadvocaat is ook onmisbaar bij geschillen met een (ex)partner over geld, vermogen, kinderen en wellicht met een omgangsregeling.

https://mediatorkaart.nl/echtscheiding-aanvragen/