Het Thuisgevoel
Image default
Bloemen

Pioenrozen voor in de vaas

Pioenrozen groeien op het land, in de bagger. Om er thuis van te kunnen genieten, kun je ze kopen bij een kweker. De kweker heeft ze afgeknipt, waarna je ze thuis in de vaas kunt doen. Kweek je ze zelf? Dan kun je ze zelf natuurlijk afknippen en mooi in de vaas schikken. Pioenrozen kopen kun je doen bij de lokale bloemist of online via een webshop die pioenrozen verkoopt. Wij raden de webshop Tulpen.nl aan. Deze webshop verkoopt weliswaar met name tulpen, maar daarnaast kun je er ook mooie zonnebloemen en pioenrozen kopen. Je kunt kiezen uit 5, 10 of 15 pioenen. Als je nu besluit om een boeket pioenen te bestellen, dan heb je ze morgen al in huis. Ideaal toch?

 

Oorsprong van de pioen

Pioenrozen komen oorspronkelijk uit China. En nee het is geen familie van de roos en ook niet van de pioentulp. Het is een opzichzelfstaande bloem die inmiddels al ruim 200 jaar in Europa is. Onder andere populair in Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Vroeger dacht men dat pioenrozen een koortsverlagende werking zouden hebben, maar dat is natuurlijk een fabeltje. Het zijn gewoon bloemen waar je van moet genieten.

 

De bloeitijd van pioenrozen

Pioenen bloeien in de maanden mei en juni. Ze worden vrijwel altijd buiten op akkers groot gebracht. In de eerder genoemde maanden worden ze gerooid, waarna ze klaar worden gemaakt voor verkopers, zoals webshops en supermarkten. Via deze kanalen kun jij dan weer een mooi boeket pioenrozen kopen, die je thuis in de vaas kunt zetten. De bloemen zien er namelijk niet alleen prachtig uit, ze ruiken ook nog eens lekker. Nadeel is wel dat de geur ook mieren aantrekt. Deze kleine beestjes houden van alles wat zoet is en daar komen ze op af. Ons advies is om af en toe eens te kijken of er geen mieren in de bloemen zitten, die houd je natuurlijk liever buiten! Zodra de tijd rijp is om pioenen te kopen, dan hopen we dat je er optimaal van kunt genieten. Ze zijn er ten slotte maar twee maanden.