Het Thuisgevoel
Image default
Bloemen

Rouwboeket kiezen: houd rekening met deze zaken

Wanneer je een rouwboeket wil laten maken is er veel om rekening mee te houden. Hoe goed bedoeld ook, je hebt nu eenmaal te maken met wensen van de nabestaanden en wensen van de overledenen. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten boeketten waaruit je kunt kiezen en is er altijd ruimte voor ideeën of wensen. 

Omdat je met bloemen te maken hebt is het goed stil te staan bij het moment waarop je een boeket laat maken. Zeker als je ervan verzekerd wilt zijn dat het goed blijft tot de dag van de begrafenis. 

Bestel rouwboeketten altijd op tijd

Bij rouwboeketten is het altijd zo dat je deze op tijd moet bestellen. Het duurt even voor de bloemen binnen zijn en het boeket gemaakt kan worden. Maar je wil ook niet dat het boeket de uitvaart niet haalt of voortijdig weggenomen moeten worden.

Laat het boeket niet te vroeg afleveren

Het is altijd een discussie wanneer rouwbloemen afgeleverd moeten en kunnen worden. Dit kun je natuurlijk altijd overleggen met de nabestaanden. Maar uit ervaring is een boeket altijd welkom. 

Houd rekening met de behoefte en wensen

Wanneer je een boeket wilt sturen heb je de wensen en behoeften van nabestaanden en overlevenden altijd te respecteren. Het kan dus zijn dat jij je wensen moet bijstellen als het om een rouwboeket gaat. Heb respect voor deze wensen.

Hou de boeketten neutraal

Het is altijd verstandig om een een boeket neutraal te houden. Gebruik bij voorkeur geen kleuren of specifieke vormen. Het kan zomaar zijn dat degene die overleden is of de nabestaanden een specifieke levensovertuiging hebben. In dat geval heb je daar ook rekening mee te houden. Tot slot past lang niet alles bij de gelegenheid waarin een uitvaart plaatsvindt.