Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat is BMI?

U heeft er vast wel eens van gehoord: de BMI. BMI staat voor Body Mass Index. BMI is eigenlijk hetzelfde als Quetelet Index. Hierbij deelt u het gewicht in kilogrammen door het kwadraat van lengte in meters. Zo berekent u dus eigenlijk hoeveel kilogram u per vierkante meter weegt. Het resultaat van deze berekening is een cijfer die laat zien of u een gezond gewicht heeft of niet. De BMI is een handig hulpmiddel in het dagelijkse leven om erachter te komen of de verhouding van lengte en gewicht juist is. Bovendien geldt BMI alleen voor volwassene. Kinderen kunnen dus geen BMI-berekening laten doen. De BMI is het meest betrouwbaar bij grote afwijkingen. Daarnaast houd de BMI geen rekening met lichaamsbouw of spiermassa’s. Wilt u meer weten over BMI berekenen en andere zaken? Lees dan gerust verder!

 

BMI berekenen

BMI berekenen gaat erg gemakkelijk. Zo kunt u online op verschillende websites uw BMI berekenen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.makkelijkafvallen.nl als u uw BMI wilt berekenen. Stapsgewijs wordt u uitgelegd hoe u uw BMI kunt berekenen en wat uw BMI score inhoud. Bij het berekenen van de BMI wordt er dus gekeken naar uw lengte, gewicht, leeftijd en eventueel uw middelomvang. Wanneer uw BMI groen is zit u goed. Als uw BMI geel of rood is zit u in de gevarenzone. U moet dan drastisch iets doen aan uw gewicht om gezond te blijven en voldoende te eten. Een BMI boven de 25 duid op overgewicht. Dit heeft echter ook te maken met in welke leeftijdsklasse u zich bevind. Mensen boven de 60 jaar met een BMI boven de 25 hebben namelijk geen overgewicht.

 

 

Obesitas

Wanneer u in de rode zone zit bij een BMI kan dit duiden op anorexia of obesitas. Bij obesitas heeft u extreem overgewicht en moet u drastische stappen gaan zetten om uw gezondheid op peil te houden. Door extreem overgewicht kunt u sneller bepaalde ziektes krijgen. Bij anorexia is het ook van noodzaak om meer calorieën binnen te krijgen dan de normale dagelijkse behoefte. Een gezond gewicht is belangrijk. Niet alleen in het heden maar zeker ook in de toekomst. Mensen met overgewicht hebben nu eenmaal meer kans op hart- en vaatziekten.

 

https://makkelijkafvallen.nl/bmi-berekenen-formule/

Gerelateerde artikelen

Groene muren: moet je kiezen voor natuurlijke of kunstplanten?

De voordelen van kunststof kozijnen

De Dyson handdrogers