Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat je wilt weten over vlaggenmast wimpels.

Echt een Nederlandse traditie, een wapperende wimpel boven de vlaggenmast. Weet jij al welke wimpel jij eigenlijk wilt? Er zijn namelijk diverse wimpels verkrijgbaar.

Zo zijn er internationale wimpels, Nederlandse wimpels gemeente wimpels, provincie wimpels, gelegenheidswimpels en masttopwimpels. Begin je al duizelig te worden? Begrijpelijk, maar wees gerust. Die laatste is voor scheepsmasten. Hier komen alleen de vlaggenmast wimpels aan bod.

Eigenlijk is het ook niet zo ingewikkeld. Het komt er simpelweg op neer dat het vrij gebruikelijk is, dat je een wimpel kiest die bij de vlag past.

Over vlaggenmast wimpels

De meest gebruikte vlag in Nederland, is niet zo heel verrassend natuurlijk, de Nederlandse vlag. Het mooie rood, wit, blauw geeft onze vaderlandse gevoelens weer. De rood-wit-blauw wimpel is een hele bekende wimpel in Nederland. Deze wimpel heet ook de Nederlandse wimpel. De Nederlandse wimpel is langwerpig en aan het eind loopt de wimpel uit in een zwaluwstaart of punt.

Aan een vrijstaande vlaggenmast kan ook een wimpel gehesen worden, als er geen vlag hangt. Zo’n wimpel mag, in tegenstelling tot sommige vlaggen, dag en nacht gehesen blijven.

De wimpel is veelal net iets langer, dan de diagonaal van de vlag. In tegenstelling tot een vlag, mag een wimpel dag en nacht aan de vlaggenmast blijven.

De oranje wimpel wordt gehesen, als leden van het koninklijk Huis jarig zijn. Dat mag ook als iemand van het Huis Oranje-Nassau gaat trouwen. Of als er een geboorte is in huize Oranje-Nassau. Dit gaat dan altijd samen met het hijsen van de Nederlandse vlag. Dat is ook meteen de enige wimpel die qua gebruik aan regels is gebonden. 

Zie jij de wimpel al stralend wapperen aan jouw vlaggenmast?

Vlaggenmast kopen

Of je nu kiest voor een provincie wimpel of een andere wimpel, zorg voor een goede vlaggenmast. Eentje die sterk en betrouwbaar is. Vaderlands trots mag goed gedragen worden, toch? Een vlaggenmast kopen doe je bij een goede en ervaren aanbieder.

https://deriemasten.nl/vlaggenmasten/