Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Speelhuisjes, Schommels en zandbakken: is er iets leukers?

Speelhuisjes in de tuin is de droom van veel kinderen. Als ouders wil je er graag voor zorgen dat deze dromen uitkomen. Gelukkig is er heel wat keuze. Ze bieden je kinderen een leuke afwisseling van de TV of computer en zorgen ervoor dat je kinderen sneller en meer naar buiten gaan. Een speelhuisje houdt je kinderen niet alleen voor korte tijd bezig, maar ze kunnen er met gemak uren zoet mee zijn. Ze bieden je kinderen ook een eigen speelruimte die alleen van hen is. Zodat de kleintjes hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Bekijk hier direct wat verschillende speeltoestellen.

Schommelen hoog in de lucht

Veel kinderen houden van “hun” schommel! Als ze erop zitten, zijn ze heerlijk om lekker weg te dromen. Op eigen kracht bewogen, kan het voor sommige kinderen niet hoog genoeg gaan. Er zijn schommels voor baby’s die net kunnen zitten. Maar uiteraard ook vele andere schommelmogelijkheden voor de wat oudere jongens en meisjes. Nestschommels, bandschommels en schommelzitjes, waarvan sommige zelfs met z’n tweeën kunnen worden gebruikt. Voor welke variant je ook gaat, ze brengen echte dynamiek in de schommelwereld van de kinderen. Zo is het schommelzitje voor de allerkleinste kleintjes een veiligheidszitje voor peuters waarmee zelfs de eenjarige kleintjes het plezier van het schommelen al vroeg kunnen ervaren.

Zandbak mag niet ontbreken

Hoe leuk de speelhuisjes en schommels met eventueel een glijbaan ook zijn, een zandbak mag zeker niet ontbreken voor een optimaal speelplezier. Kinderen hebben vaak een onbedwingbare drang om te bewegen. Daarvoor zijn de speelhuisjes en schommels uitermate geschikt. Het is voor de meeste ouders dan ook een hele geruststelling als het buiten ravotten zich praktisch onder hun ogen afspeelt! Om je kinderen een complete belevenis aan te kunnen bieden, is een zandbak zeker voor de jongere kinderen een must. Zo heb je als ouder aan alles alles gedacht wat de bewegingsdrang van je kleintjes op een veilige en toch gevarieerde manier effectief ondersteunt. Talrijke zandbakken, direct onder een speelhuisje of speeltoestel, al dan niet met een afdekking, nodigen uit tot “kastelen bouwen” en “allerlei vormen bakken”. Natuurlijk mogen de vele kleurrijke zandbak accessoires zeker niet ontbreken.