Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat moet je regelen bij een verhuizing?

Verhuizen naar een nieuw huis is meestal een leuke, maar ook spannende onderneming. Het is vaak een stressvolle periode waarin veel geregeld moet worden. Toch is het een super fijn gevoel als alles uiteindelijk gelukt is en je heerlijk kunt gaan settelen in je nieuwe woning en omgeving. Omdat er bij verhuizingen vaak zo veel geregeld moet worden kan het zijn dat je soms wel eens iets vergeet.

De verhuizing zelf

Vooraf aan de verhuizing moet je gaan bedenken hoe je de verhuizing gaat vormgeven. Ga je het zelf doen of ga je het laten doen? Zelf verhuizen heeft als voordeel dat het goedkoop is en dat je volledige controle hebt over het gehele proces. De verhuizing uit handen geven heeft als voordeel dat je op dit aspect aanzienlijk ontlast wordt en dat je dus minder stress hebt. Beide varianten hebben zijn voordelen en nadelen. Het is dan ook verstandig om hiertussen een goede afweging te maken.

Water, gas en energie regelen met oxxio klantenservice

Bij een nieuwe woning dienen alle abonnementen omtrent gas, water en licht weer opnieuw te worden afgesloten.  Het waterbedrijf kun je niet zelf kiezen, dit is gewoonweg afhankelijk van de plek waarin je gaat wonen. Als je niet ver weg gaat wonen van je huis dan is dit waarschijnlijk nog gewoon bij hetzelfde bedrijf. Denk er echter wel aan dat je de adreswijziging op tijd doorgeeft zodat je niet onverwacht zonder water komt te zitten. Voor gas en licht kun je wel zelf de leverancier kiezen. Je kunt hierbij vaak kiezen voor het meeverhuizen van je oude energiecontract, of voor het afsluiten van een nieuw contract. Bij de oxxio klantenservice ben je verzekerd van goede hulp bij het omzetten of afsluiten van een nieuw contract tegen de beste prijs.

Adreswijzigingen doorgeven aan alle instanties

Naast gas, water en licht dien je ook je nieuwe adres door te geven aan andere instanties. Denk hierbij allereerst aan de gemeente, dit is het aller belangrijkste. Denk daarnaast ook aan eventueel een nieuwe huisarts en tandarts. Ook het regelen van het doorsturen van je post van het oude adres kan voor de eerste paar maanden handig zijn.

https://web-wings.nl/