Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Afvallen? Deze 4 tips helpen jou een handje!

Vind je van jezelf dat je te zwaar bent? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Helaas is afvallen voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Als het jou niet snel genoeg gaat, verval je mogelijk al snel weer in oude gewoontes. Dit wil je uiteraard voorkomen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje die jou helpen in de strijd tegen de overtollige kilo’s.

1. Beweeg voldoende
Als je af wilt vallen is het belangrijk om voldoende te bewegen. Je kunt een abonnement nemen op de sportschool, maar hier zit niet iedereen op te wachten. Vind je het niet fijn om tijdens het sporten door andere mensen bekeken te worden? Denk dan niet dat je niet kunt bewegen. Je kunt namelijk ook thuis sporten. Koop bijvoorbeeld een paar gewichten en ga lekker thuis aan de slag. Ben je geen fan van sporten? Dan betekent dit niet dat je niet af kunt vallen. Je verbrandt namelijk ook flink wat calorieën als je regelmatig een stuk wandelt of fietst.

2. Eet gevarieerd
Wil je afvallen? Dan is het belangrijk om gezond te eten. Toch slaagt lang niet iedereen erin een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je kiezen voor een kant en klaar maaltijd. Helaas denken veel mensen dat zo’n maaltijd ongezond is. Er zijn inderdaad ongezonde kant-en-klaar maaltijden, maar er zijn ook zeker gezonde varianten. Je kunt tegenwoordig zelfs speciale kant en klaar maaltijden voor afvallen kopen. Dergelijke maaltijden zitten boordevol groenten en andere gezonde voedingsstoffen, waardoor je ongetwijfeld snel kilo’s verliest.

3. Drink genoeg
De meeste mensen kijken vooral naar hun eetpatroon als zij af willen vallen. Toch is het niet alleen het eten waar je op moet letten. Nee, want je moet namelijk ook voldoende drinken. Als je genoeg drinkt, zorgt dit namelijk voor een vol gevoel. Dit stilt de honger, waardoor je minder behoefte hebt om te eten. Bovendien moet je vaker plassen als je veel drinkt. Voordeel hiervan is dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden uit jouw lichaam. Zorg ervoor dat je iedere dag ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht binnenkrijgt. Drink bij voorkeur water of thee en laat suikerhoudende dranken staan.

4. Laat snacks zoveel mogelijk links liggen
De meeste Nederlanders hebben de nodige snacks in huis. Zo ligt er bij jou ongetwijfeld wel een zak chips in de kast. Als je de strijd tegen de overtollige kilo’s aan wilt gaan, is het belangrijk om dergelijke snacks zoveel mogelijk links te laten liggen. Chips, snoep en andere snacks zijn namelijk ongezond. Vind je het lastig om snacks links te laten liggen als je ze in huis hebt? Neem ze dan niet mee als je boodschappen doet.