Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Welk matras is geschikt voor jou?

Wist je dat een gemiddeld mens ongeveer 30 jaar in bed doorbrengt? Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar het absoluut belangrijk om een goed matras te hebben. Hier lig je zo’n 8 uur per dag op. Een slecht matras zorgt er ten eerste voor dat je niet optimaal kunt genieten van je nachtrust, en ten tweede is het slecht voor je houding. Een slecht matras kan gevolgen hebben voor de rest van je leven. Je kunt onder andere last krijgen van rug- en wervelpijn. Nu je weet waarom een goed matras van belang is, kan je zoektocht beginnen.

 

 

 

 

Waar moet je op letten bij aankoop?

De zoektocht naar het best mogelijke matras is zeker geen makkelijke. Je moet op veel zaken letten op het moment dat je een matras gaat kopen. Bedenk voordat je erop uit gaat wat van waarde is voor jou. Zie een matras als een goede investering in je gezondheid. Zo’n matras gebruik je jarenlang, dus waarom zou je besparen? Je kunt in feite nog beter besparen op je auto dan op je matras. Iets waar je bijvoorbeeld op moet letten is de afmeting van het matras. Vaak is een lengte van 2 meter gebruikelijk, maar als je lang bent is dit misschien niet voldoende. Verder moet je ook letten op je postuur. Hoe breed jij bent bepaald ook ongeveer hoe breed je nieuwe matras moet zijn. Postuur hangt ook weer samen met gewicht. Kies dus een type matras dat past bij jou en je lichaam. Ben je lichter, dan kies je voor een zachter matras. Ben je wat zwaarder, dan is een harder matras beter geschikt.

 

 

Slaaphouding

Hoe je slaapt moet ook invloed hebben op je keuze. Er zijn verschillende slaap manieren en dit is bij iedereen anders. Weet je van jezelf dat je veel op je buik ligt s’ avonds, dan heb een ander soort matras nodig als iemand die veel op zijn of haar rug ligt. Heb je advies nodig bij het uitkiezen van een matras? Neem dan een kijkje op bestematras.info. Bestematras.info helpt jou bij het maken van de juiste keuze.

https://www.bestematras.info/