Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Zelf uw huis verkopen zonder makelaar

Huizenmarkt

Door de krapte op de huizenmarkt is er een grote vraag naar huizen. Dit is terug te zien in de stijgende lijn van de huizen prijzen. Huizen bezitters hebben hierdoor een voorkeurspositie op de woningmarkt. Door de grote vraag worden woning snel verkocht en ligt de verkoopprijs meer dan eens boven de marktwaarde. 

Vraagprijs

De vraagprijs wordt opgesteld aan de hand van de unieke eigenschappen van een woning. Dit wordt gedaan door een taxateur. De taxateur kijkt niet alleen naar de woinng zelf maar ook naar de omgeving. Een centrale ligging, goede uitvalswegen en een prettige buurt dragen bij aan een hogere vraagprijs. De vraagprijs is een richtprijs en staat vaak redelijk in verhouding tot de marktwaarde. In de huidige huizenmarkt gebeurt het regelmatig dat huizen voor een hogere prijs dan de marktwaarde verkocht worden.

 

Bezichtigingen

De bezichtiging van een woning voor de verkoop kan zowel door een makelaar als door de bewoners zelf worden uitgevoerd. Aan de ene kant heeft de makelaar vaak meer technische kennis over een woning, maar de bewoners kennen een woning veel beter in practisch opzicht. Bij de verkoop van een woning aan een particuliere koper speelt het emotionele aspect vaak een grotere rol dan bij de verkoop aan een belegger. Het kan dus afhankelijk van de potentiele koper soms zelfs beter zijn om zelf de bezichtiging van de woning te doen.

Verkoop huis

De verkoop van een huis op de huidige woningmarkt is relatief simpel. Verkeerd de woning in goede of redelijke staat van onderhoud en is de ligging goed dan is de verkoop geen probleem. Potentiele kopers van huizen beginnen hun zoektocht vaak op het internet daarom is het erg belangrijk om goede foto’s te laten maken en via de juiste online kanalen een huis aan te bieden. Dit versnelt het verkoopproces. Voor een snelle verkoop van uw woning is de beste manier via https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/