Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Huis verkopen zonder courtage

Hoe verkoop ik mijn huis in Den Haag zonder verkoopkosten?

Vroeger was het gebruikelijk om als verkoper van een huis een deel van de verkoopopbrengst kwijt te zijn aan verkoopkosten en courtage.
Door de krapte op de woningmarkt zeker in Den Haag is het rekenen van courtage niet meer van deze tijd. De meeste makelaars rekenen duizenden euro’s voor de verkoop van een woning terwijl een woning op de huidige huizenmarkt nagenoeg zichzelf verkoopt. Het kan natuurlijk geen kwaad om advies of ondersteuning in te winnen bij de onderhandelingen over de verkoopprijs van je huis in Den Haag. Indien je zelf weet wat de woning waard is en voor hoeveel je deze wilt verkopen is er eigenlijk helemaal geen tussenkomst van andere partijen nodig. Het is vooral belangrijk dat je de woning goed onder de aandacht brengt op internet bijvoorkeur ook op lokale sites over Den Haag.

 

Kan ik zelf de overdrachtsdatum bepalen?

Bij de verkoop van een huis kun je de overdrachtsdatum in principe zelf bepalen. Huizen in Den Haag zijn zo gewild dat het voor potentiele kopers geen probleem is om even te moeten wachten op de daadwerkelijk overdracht. Dit biedt perspectief voor u verkoper van uw huis in Den Haag, u kunt de overdrachtsdatum afstellen op de datum waarop uw nieuwe woning gereed is om naartoe ze verhuizen. Dit bespaart u een hoop gedoe en hoge kosten.

 

Overwaarde

Bij de verkoop van uw woning in Den Haag is het eerder de vraag hoeveel, dan of u uw woning met winst zal verkopen. Door de krapte op de woningmarkt worden nagenoeg alle huizen verkocht met overwaarde. Behalve als er echt veel achterstallig onderhoud is, dit kan een negatieve invloed hebben op de waarde van een woning.  De overwaarde van uw woning kunt u gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe woning. voor meer informatie over de verkoop van uw woning in Den Haag kunt u ook terecht op onze website https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-den-haag/

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-den-haag/