Het Thuisgevoel
Image default
Bouwmaterialen

De veelzijdigheid van acrylaat

Acrylaat, ook wel PMMA, plexiglas of perspex genoemd, is een prachtig materiaal. Er is geen kunststof materiaal dat zo glashelder is als acrylaat. Hierdoor wordt dit gebruikt voor vele doeleinden in vele branches. Van kleine objecten tot grote acrylaat platen en in allerlei vormen. Enkele voorbeelden zijn beglazing in boten, blokjes die worden gebruikt bij juweliers om hun juwelen op te presenteren, bewegwijzering of gevelplaten. Acrylaat wordt ook voor displays gebruikt; dit heldere materiaal vestigt de aandacht op het product dat wordt gepresenteerd en is zelf nauwelijks of storend zichtbaar. Dit geldt ook voor acrylaat kappen die worden gebruikt in bijvoorbeeld musea om kostbare objecten te beschermen, terwijl de zichtbaarheid van het object optimaal blijft. Lees meer op onze website.

De eigenschappen van acrylaat

Acrylaat is een materiaal dat zich makkelijk laat bewerken. Zo is het makkelijk te vormen en er kan relatief makkelijk in worden geboord. Acrylaat is weerbestendig en kan dus ook buiten worden toegepast op bijvoorbeeld gevels of voor het gebruik van (tijdelijke) beglazing. Het kan worden verlijmd, gegraveerd of bedrukt. Het materiaal is in vele kleuren beschikbaar. Omdat er in acrylaat geen giftige stoffen aanwezig zijn, kan het materiaal ook in de levensmiddelenindustrie probleemloos worden gebruikt.

Acrylaat als vervanger van glas

Vaak wordt acrylaat als vervanger van glas toegepast. En dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat acrylaat vele malen lichter in gewicht is en ook vele malen sterker. Acrylaat is breuk- en slagvast. Deze eigenschappen kunnen belangrijk zijn als acrylaat wordt ingezet voor het beveiligen van (kostbare) objecten. Maar ook als scherm bij een loket of als beglazing bij aquariums. De lichtdoorlaat is bij acrylaat zelfs hoger dan glas. Verder is acrylaat kras- en kleurvast. Acrylaat is ook door zijn helderheid en glans geschikt voor bijvoorbeeld awards of andere toepassingen waarbij de nadruk ligt op design.

http://www.vinkacrylaat.nl