Het Thuisgevoel
Image default
Dieren

Alles wat u moet weten over het opvoeden van een puppy

Als je een puppy hebt gekocht, of als je van plan bent om een puppy te kopen, dan is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Er zijn veel dingen die je moet doen voordat de pup thuis komt, maar ook daarna zijn er nog genoeg dingen waar je aan moet denken. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over een puppy opvoeden en geven we leuke tips!

Voorbereidingen

Voordat u de puppy mee naar huis neemt, is het belangrijk dat u de essentiële spullen voor uw puppy in huis haalt. Deze omvatten een halsband en riem, voer- en waterbakken, een bed of bench, speelgoed, verzorgingsproducten en traktaties. U moet ook denken aan een speelplek in huis of buiten buiten op een gemakkelijk te reinigen plek zoals cement of gras, of binnen in een ruimte die gemakkelijk kan worden beveiligd tegen andere huisdieren of bezoekers.

Wanneer het tijd is om uw puppy te trainen, zijn geduld en consistentie de sleutel! Begin met het instellen van bepaalde routinemomenten gedurende de dag waarop u hem mee naar buiten neemt naar zijn aangewezen toiletplek(ken). Beloon hem als ze geweest zijn want dat versterkt positief gedrag. Schreeuwen of uitschelden heeft vaak geen effect en in de meeste gevallen werkt dit zelfs averechts.

Het is ook belangrijk om uw puppy te socialiseren. Door hem al vroeg kennis te laten maken met verschillende mensen, andere dieren en ervaringen zal hij uitgroeien tot een veelzijdige en zelfverzekerde volwassen hond. U kunt dit doen door korte uitstapjes te maken naar het park, of zelfs gewoon in de buurt, waar hij nieuwe dingen kan zien en veel vriendelijke mensen kan ontmoeten.

Gezondheidszorg

Uw pup moet zijn hele leven lang regelmatig door de dierenarts worden gecontroleerd. Dit omvat vaccinaties en behandelingen tegen parasieten naarmate hij ouder wordt. Het is ook belangrijk om te letten op veranderingen in het gedrag die kunnen wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem dat aandacht van een dierenarts nodig heeft.

Voeding

Puppy’s hebben voeding nodig met een hoger eiwitgehalte dan volwassenen vanwege hun groeiende lichaam. Vraag uw dierenarts om advies over de beste voeding voor uw puppy en hoeveel u hem elke dag moet geven. Geef hem slechts af en toe traktaties en zorg ervoor dat het gezonde traktaties zijn die niet te veel suiker of vet bevatten.

Dit zijn slechts enkele van de basisbeginselen die u moet weten over het opvoeden van een puppy!