Het Thuisgevoel
Image default
Dieren

Dierenarts Valkenswaard is er voor je konijn

Je kleine konijn kijkt je ieder ochtend weer zo vrolijk aan met zijn oogjes. Dat zachte bolletje verdient natuurlijk alleen het allerbeste. Want vanaf het eerste moment heb je hem in je hart gesloten. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat je terecht kan bij een goede dierenarts met verstand van konijnen. Bij dierenarts Valkenswaard ben je dan op de goede plek

Vaccineer je konijn bij dierenarts Valkenswaard

Al vele jaren heersen er verschillende konijnenziektes die helaas dodelijk zijn voor je konijn. Ook zijn ze zeer besmettelijk, dus je moet extra goed oppassen. Gelukkig kun je je konijn beschermen tegen deze ziektes. Dit kan door je konijn ieder jaar op tijd te laten vaccineren. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid van je konijn. Bij dierenarts Valkenswaard kun je terecht voor de vaccinaties.

De aanschaf van een konijn: waar moet je op letten?

We vallen maar meteen met de deur in huis: één konijn is niet genoeg. Konijnen zijn van nature groepsdieren en dienen daarom altijd samen met een maatje te zitten. Ga dus altijd voor twee konijnen. Ook moet het hok groot genoeg zijn. Drie hopjes is toch echt het minsten dat je konijn moet kunnen maken. Verder moet hij ergens naar buiten kunnen voor frisse lucht. Ga dus voor een hok met een ren. Vers hooi en water is het belangrijkste voedsel voor je konijn. Zorg dat dit altijd (dag en nacht) voldoende aanwezig is. Dit mag nooit op zijn. Brokjes zijn minder belangrijk. Geef je ze brokjes ga dan niet voor gemengd voer, dit is niet gezond voor ze. Ook groente zullen je konijnen dol op zijn. Voor je ze groente geeft, zoek eerst op of ze bepaalde groente wel mogen hebben. En geef ze nooit te veel. Alleen van hooi en water mag je ze zoveel geven als ze willen. Heb je meer vragen over de zorg van je konijn? Neem dan contact op met dierenarts Valkenswaard.

http://www.web-wings.nl