Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Manieren om gewicht te verliezen en het er voorgoed af te houden

Voor de meeste mensen is het een uitdaging om het gewicht dat ze na een dieet verliezen, vast te houden. Uit recent onderzoek is gebleken dat tweederde van de Amerikanen die afvallen, binnen vijf jaar weer aankomen. En wat nog triester is: uit een ander onderzoek is gebleken dat mensen die na een dieet weer aankomen, meer kans hebben om dat in de toekomst weer te doen. Het vinden van een effectieve en duurzame manier om gewicht te verliezen en het eraf te houden is niet gemakkelijk. Maar met een goed doordachte strategie zijn uw kansen op succes veel groter. Overweeg deze 7 tips als u de kilo’s eraf wilt houden als u ze eenmaal kwijt bent!

 

Stel kleine, haalbare doelen voor gewichtsverlies

Het stellen van kleine, haalbare doelen voor gewichtsverlies kan u helpen gemotiveerd te blijven. Als u bijvoorbeeld 100 kilo wilt afvallen, begin dan met een kleiner doel van 10 kilo. Dat lijkt in het begin misschien veel minder, maar uiteindelijk komt het op 100 pond. Als u deze strategie een uitdaging vindt, probeer dan doelen te stellen die net zo moeilijk zijn als uw algemene doel en verdeel ze in mijlpalen. Bijvoorbeeld, als uw uiteindelijke doel is om 100 pond af te vallen, stel dan mijlpalen van 5 pond langs de weg. Door kleinere doelen voor uzelf te stellen op weg naar grotere doelen voor gewichtsverlies, zult u zich meer voldaan voelen bij elke stap in de richting van uw doel. Plus, door specifieke en haalbare mijlpalen te stellen die dicht bij elkaar liggen in de tijd, zult u successen kunnen vieren en blijven doorgaan!

 

Maak van lichaamsbeweging een prioriteit

Gezonde voeding en lichaamsbeweging zijn de sleutel tot gewichtsverlies. Het is niet genoeg om te veranderen wat je eet; je moet iets doen aan de calorieën die je verbrandt. Verdeel je training in drie delen van elk 30 minuten, met een pauze van 10 minuten ertussen. Hierdoor blijf je meer gefocust, energieker en heb je meer tijd over in je dag. Probeer tijdens het trainen in beweging te blijven. Ook al is het maar een stukje lopen op de loopband, door herhaaldelijk te bewegen verbrandt u meer calorieën dan wanneer u stilzit en oefeningen met een lage intensiteit doet, zoals yoga of pilates. Stel realistische doelen voor uzelf! De kans op succes is groter als u haalbare doelen voor uzelf stelt die specifiek en meetbaar zijn. Als het bijvoorbeeld je doel is om op 31 december 20 kilo af te vallen, zorg er dan voor dat je aangeeft hoeveel gewicht je per week wilt verliezen en op welke datum. Denk groot, maar wees niet onrealistisch of te ambitieus om te slagen! Maak onderscheid tussen een slechte dag en een terugval. Het is normaal voor mensen die proberen af te vallen om slechte dagen te hebben waarop ze te veel eten of trainingen overslaan. Maar het is belangrijk om deze dagen niet te verwarren met een volledige terugval. Een terugval betekent dat iemand zijn doelen volledig heeft opgegeven en weer ongezonde gewoonten is gaan aannemen zoals te veel eten of trainingen overslaan – iets wat nooit zou mogen gebeuren!

 

Ga niet op dieet, maar verander je eetgewoonten

De meest gemaakte fout bij het zoeken naar een langetermijnoplossing voor gewichtsverlies is het volgen van een dieet. Diëten zijn tijdelijk en niet duurzaam. Als u bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet volgt, zal uw lichaam na twee of drie weken zo gewend zijn aan de nieuwe routine dat er helemaal geen verandering in gewicht zal zijn. De beste oplossing is niet diëten, maar je eetgewoonten veranderen.

 

Weeg jezelf niet vaak

Jezelf vaak wegen kan leiden tot een obsessie voor gewicht en de neiging van mensen om zich te concentreren op wat er mis is met hun lichaam in plaats van waardering te hebben voor alle dingen die goed zijn. Weeg uzelf niet vaker dan één keer per week. Als u zich toch moet wegen, maak er dan een gewoonte van om uzelf ’s ochtends te wegen voordat u iets eet of drinkt; dit geeft u een beter idee van het gewicht dat u daadwerkelijk bent kwijtgeraakt.

 

Doe een beroep op een betrouwbare diëtist

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen voor uw reis naar gewichtsverlies is werken met een gekwalificeerde diëtist. Een diëtist als Mandy Breure kan je helpen bij het gezond afvallen en kan je helpen realistische doelen te stellen. Ze kan je ook leren hoe je hongertriggers kunt identificeren en ervoor zorgen dat je dieet evenwichtig en voedzaam is, en afgestemd op je persoonlijke behoeften.

https://www.dietistmandybreure.nl