Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Oefeningen voor een lang en gezond leven

De meeste mensen streven naar een lang en voorspoedig gezond leven. Maar mensen offeren vaak hun gezondheid op in de zoektocht naar prestatie. Ze eindigen met een verscheidenheid aan ziekten en handicaps die voorkomen hadden kunnen worden. Onthoud dat dat niet het geval hoeft te zijn. Zelfs met een stressvolle levensstijl, onthoud dat je gewoonten kunt opbouwen. Zulke gewoonten zullen je helpen gezonder te leven en een productiever leven te leiden met hier en daar wat aanpassingen. De eerste tip voor starters is om het ontbijt nooit over te slaan. Onderzoek suggereert dat ontbijt eters meer vitamines en mineralen consumeren, terwijl ze minder vet en cholesterol consumeren. Het consumeren van voedingsmiddelen met veel vezels en eiwitten helpt je je vol en versterkt te voelen. Volkoren granen en brood zijn voorbeelden. Als je haast hebt maar niet op een lege maag kunt opereren, kun je kiezen voor gezonde sappen zoals die van The Juice Factory. Of u kunt de gebruikelijke magere melk en yoghurt of fruit nemen.

Oefening is een must

Regelmatige lichaamsbeweging komt het dichtst in de buurt van een fontein van jeugd. Het helpt bij gewichtsbeheersing en het behoud van gezonde botten en gewrichten. En ook de preventie van hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten en diabetes. Veel fitness experts raden aan om 5-6 dagen per week 30 minuten te bewegen met een vrije dag om te rusten en te herstellen. De training hoeft geen slopende en iron-man-achtige uitdaging te zijn. Zelfs iets eenvoudigs als een stevige wandeling van 30 minuten kan uw gezondheid verbeteren en jaren aan uw leven toevoegen. De trap nemen op het werk of een wandeling van 10-15 minuten maken tijdens de lunch is voldoende. Het belangrijkste is om een ​​oefening te vinden die je leuk vindt in plaats van iets dat aanvoelt als een karwei.

Krijg genoeg slaap

Slaap is essentieel voor iemands gezondheid. Bijna iedereen kent de meest typische bijwerkingen van te weinig slaap. Dergelijke effecten kunnen slaperigheid of verlies van focus en vergeetachtigheid zijn. De effecten van slaaptekort kunnen veel verder gaan dan het bekende. Het kan zelfs op lange termijn gevolgen hebben voor je hersenen. Chronische slaapgebrek kan de hersenen ertoe aanzetten zichzelf te doden, wat blijkt uit een recent Italiaans onderzoek. Om dit potentiële gevaar te elimineren, moet u de gewoonte ontwikkelen om 7-9 uur slaap te krijgen. Houd je avondroutine vrij van laptops of mobiele telefoons en andere elektronica als je moeite hebt met slapen. Gun je hersenen wat echte downtime.

 

Gerelateerde artikelen

Hoe vindt je het massagekussen of massagun die bij jou past?

Afvallen? Deze 4 tips helpen jou een handje!

cbd olie