Het Thuisgevoel
Image default
Isolatie

Wat zijn goede spouwmuurisolatie parels?

Spouwmuurisolatie parels zijn nodig voor het realiseren van een goede isolatie. De spouw is de ruimte tussen de buitengevel en de binnenmuur. Doordat er een goede spouwmuurisolatie aanwezig is wordt ervoor gezorgd dat vochtdoorslag niet mogelijk is. Dit komt doordat de lucht binnen de 2 muren niet meer beweegt en totaal stil komt te staan. Hierdoor wordt de binnenmuur warmer.

Wat zijn spouwmuurisolatie parels?

EPS-parels worden vaak gebruikt tijdens het na-isoleren van spouwmuren. Het zijn parels die vochtwerend zijn waardoor het niet mogelijk is voor vocht om door de muren heen te dringen. Daarnaast is hert volledig recyclebaar. Deze parels zijn kleine bolletjes die bestaan uit waterstof en koolstof. Je kunt ze dus tussen de binnenmuur en de buitengevel plaatsen voor een goede isolering.

Wat zijn de voordelen van deze parels?

Er zijn diverse voordelen aan het gebruiken van spouwmuurisolatie parels. Hieronder lees je een paar voorbeelden:

  • EPS-parels hebben een relatief hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn ze erg duurzaam. Hierdoor gaan ze lang mee en wordt de isolatiewaarde er niet minder om.
  • Ze zijn vochtwerend. Ze zijn goed bestand tegen schimmels en rot. Het vocht kan ook uit de parels ontsnappen waardoor het niet in de muur blijft hangen. Hierdoor ontstaan er geen vochtproblemen.
  • Milieuvriendelijkheid en gezondheid is ook een reden waarom het een goede keuze is. Het valt geheel te recyclen. Ook voor onze gezondheid zijn deze parels niet schadelijk.
  • Door middel van lijm zijn de parels goed op één plek te houden. Ook hierdoor gaan ze lang mee.

Zoals je ziet, is het altijd een goede keuze om deze parels te gebruiken voor jouw muur. Echter ligt de keuze altijd nog het meest bij jezelf. Wel denk ik dat je met deze blog genoeg informatie hebt kunnen vergaren over dit onderwerp. Wil je nu meer over dit soort onderwerpen weten? Lees onze andere blogs!

 

https://schuilisolatiezorg.nl/eps-isolatie-parels/