Het Thuisgevoel
Image default
Kamers en ruimtes

Horren op Maat laten maken

Frisse lucht in een woning is belangrijk voor de leefomgeving. Voor zowel mens, dier als plant. Het openzetten van ramen en deuren kan bijdragen aan meer frisse lucht in een woning. Maar wilt u alleen frisse lucht in huis? Dan kan het openzetten van deuren en ramen ook andere narigheden met zich mee brengen. Vooral in de zomer- en lente maanden van maart tot en met september is er op het gebied van ongedierte veel in Nederland te vinden. Deze wilt u graag buiten houden, maar tegelijk zal er frisse lucht in de woning moten komen. 

Om dit te realiseren zijn horren op de markt gekomen. Een hor is de perfecte manier om insecten van buiten te weren, en frisse lucht binnen in de woning te krijgen. Beschikbaar voor ramen en deuren en alle afmetingen. Horren kunnen op maat geleverd en direct gemonteerd worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om horren te bevestigen. Het kan via magneten, klitteband of via een schuifdeur/schuifraam. Met een gaas constructie worden de insecten buitengehouden. Het enige ongedierte wat nog binnen zou kunnen komen is een mier.

Een synoniem voor een hor is insectengaas. Er komen steeds meer varianten en modellen op de markt. Het is ook mogelijk om rol horren op maat te krijgen. Deze horren kunnen op simpele wijze naar beneden getrokken worden en gaan geautomatiseerd weer omhoog wanneer u dit wilt. De plaats van de hor hangt af van de wensen van u. Deze kunnen zowel buitenshuis als binnenshuis geplaatst worden. Het monteren van de horren op maat zal voor een goed resultaat gedaan dienen te worden door een professionele monteur. 

Horren op maat kunnen ook geleverd worden door middel van een schuifconsstructie die in 1 of 2 onderdelen geplaatst worden. Dit wordt plissé hordeur genoemd. Een goede oplossing voor bijvoorbeeld schuifdeuren of tuindeuren. Om een juiste keuze te maken voor de juiste hor die voor u en uw woning geschikt is de 3 opties die beschikbaar zijn:

Plissédeur hor

De plissédeur hor is een hor geschikt voor vooral tuindeuren en schuifpuien. Deze horren kunnen geleverd worden in 1 of 2 delen zodat er één gedeelte afgesloten kan worden met een hor. Vaak gemaakt van kunstof en is makkelijk te verwijderen om in de wintermaanden deze te reinigen.

Inzethor

Een inzethor wordt gebruikt bij draairamen en kiepramen. Verkrijgbaar in donkere en lichte kleuren.

Rolhor

De rolhor is geschikt voor ramen, ook kleinere afmetingen. In de meeste gevallen gemaakt van aluminium en geleverd in wit.

http://4yourliving.nl/horren-op-maat/