Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

Alles over loopbaanbegeleiding weten?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de handige werk te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe utiliseer ik mijn capaciteiten optimaal. Een beantwoording op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ondernemers en carrièremannen- en dames.

 Meer weten over Loopbaanbegeleiding? ga dan naar de site van Ucare Loopbaanbegeleiding.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw ambt of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw werk- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat advies ondersteunt u bij het vinden van een uitkomst op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met loopbaancheques, een procesverloop geeft antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

 

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het doorgaanse tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Heeft u er wel recht op? Dan krijgt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw duur van verbrekingsvergoeding.

Stap voorwerpen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

 Wat mits ik mijn functie cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Hoe zien jobcheques eruit?

Een IKL nummer (intern klantnummer binnen VDAB). Een unieke code die u nodig heeft om de loopbaancheque te verifiëren.

 

Wat als mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld moeiteloos teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

 

Job test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de gepaste werk voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de handige kant op met uw carrière? Als u vragen heeft over uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Jobcheques

Woont u in Wallonië?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding indien u:
​​in Vlaanderen of Brussel werkt
én
als u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende ambiance, de heldere systeem en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ondernemers, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen aangaande hun loopbaan en personeel die in hun opzeggingstermijn en tijdsbestek van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele last waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee begeleidt.

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

U wilt bevordering maken of over een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/